Noi in Spania
 

Întâlnirea profesioniştilor români din Spania

zoom Întâlnirea profesioniştilor români din Spania

13 aprilie 2017

Există un potenţial extraordinar al experţilor românilor din diverse domenii din Spania – medicină, educaţie, drept, cultură, traduceri, IT&C, inginerie etc. – de a avea un impact pozitiv asupra situaţiei proprii şi asupra situaţiei celorlalţi români – atât din Spania, cât şi din România.

Acest potenţial este încă insuficient folosit, iar unul din motivele principale este nivelul redus al contactelor între elitele româneşti din Spania. O mai mare apropiere între profesioniştii români din această ţară – atât în interiorul fiecărei specialităţi, cât şi între experţii din domenii diferite – poate conduce la idei şi colaborări în beneficiul profesioniştilor respectivi, al comunităţii româneşti din Spania, al relaţiilor dintre România şi Spania şi, nu în ultimul rând, al României.

Pentru a porni această apropiere, fiecare român din Spania care este cercetător, profesor, doctor, artist, avocat, inginer, programator  – şi aşa mai departe – şi doreşte să cunoască alţi români din domeniul său, sau din alte domenii de înaltă calificare, este aşteptat vineri, 21 aprilie, de la ora 19, la sediul Ambasadei (Av. Alfonso XIII 157, 28016 Madrid), a informat reprezentanţa noastră diplomatică, într-un comunicat de presă. 

În prima parte a evenimentului vor avea loc câteva scurte prezentări ale unor experţi despre ce înseamnă a fi român în domenii de înaltă calificare din Spania, despre parcursul propriu în această ţară şi despre viitorul comunităţii româneşti de aici.

Prezentările vor fi urmate de o recepţie şi discuţii libere între participanţi, pentru o mai bună cunoaştere şi stabilirea de legături directe.

Confirmarea de participare poate fi trimisă la adresa mihai.sirbu@mae.ro, alături de eventuale sugestii pentru coagularea elitelor româneşti din Spania, idei de cooperare România-Spania în domeniul dumneavoastră de expertiză şi orice alte propuneri conexe. 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii:


  1. niculae 17/04/2017

    Buna ziua .Numele meu e Niculae am 45 ani am citit acest anunt si as fi bucuros sa gasesc si eu un inginer industria s au mecanic deoarece detin o inventie ce ami da o mica problema pt aceasta problem caut un inginer ca sa terminam inventia si sa o punem in folosinta deoarece este pentru produceri energiei electrice as fi bucuros daca cineva se pune in contact cu mine prin imail o prin nr de telefon 642629367