Noi in Spania
 

Se poate solicita Tarjeta Multi

zoom Se poate solicita Tarjeta Multi

13 iulie 2017

Cardul fără contact Tarjeta Multi, ce va substitui progresiv tichetele de hârtie cu bandă magnetică în reţeaua de Metrou, a început să fie folosit de vinerea trecută. Implementarea cardului va duce la o economie de 230.000 de euro pe an reprezentând costul hârtiei.

„Contribuim şi noi la păstrarea mediului înconjurător, economisind până la 27 de tone de hârtie pe an”, a declarat consilierul pentru Transporturi, Pedro Rollán.        

Popularele metrobuses nu se vor mai vinde începând cu 31 octombrie, putându-se utiliza până pe 31 decembrie.

Pe Tarjeta Multi se pot încărca bilete de zece călătorii de Metro și Metro ligero, cât și bilete de zece călătorii pentru autobuze urbane ale EMT şi ale altor autobuze urbane,  interurbane și bilete turistice (de 1, 2, 3, 5 şi 7 zile naturale, pentru zonele A şi T). Biletele simple pentru autobuze urbane şi interurbane încă nu sunt incluse pe Tarjeta Multi, cumpărându-se în continuare din autobuze.

Noul card poate fi folosit de mai multe persoane (este anonim) și se cumpără din stațiile de metrou, tutungerii şi alte puncte autorizate. Neîncărcat, are un preţ de 2,5 euro și o durată de zece ani.

Se poate reîncărca la maşinile automate de la Metro şi Metro Ligero, din instalaţiile unde se schimbă diferitele mijloace de transport (intercambiadores), în reţeaua Logista (tutungerii şi alte puncte autorizate) și la bancomatele Bankia.

Biletele turistice pot fi reîncărcate și la mașinile automate ale Renfe.

În primele 100 zile, în perioada 7 iulie-14 octombrie, poate fi obținut gratuit dacă se solicită prin intermediul paginii web www.tarjetamulti.crtm.es. În acest mod se pot obține două carduri per domiciliu și unul per persoană.

Pe acest card se pot combina biletele, putându-se acumula, de exemplu, un metrobús şi un bonobús pentru autobuze din zonele A-B1. 

Abonamentul lunar sau anual continuă să fie valabil ca până acum.

Această nouă tehnologie permite aplicarea de reduceri pentru familiile numeroase şi persoanele cu dizabilităţi recunoscute de peste 65% la biletele simple şi de zece călătorii, care deja se aplicau la abonamentul de transport. Implică reduceri între 20% şi 50%. Cardul pentru familiile numeroase poate fi solicitat pe pagina web www.tarjetatransportepublico.es.   

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: