Noi in Spania
 

Banda expres de pe A-2 va permite câștigarea a 15 minute per călătorie

zoom Banda expres de pe A-2 va permite câștigarea a 15 minute per călătorie

7 septembrie 2017

Noua bandă expres de pe A-2, ce se așteaptă să intre în funcțiune în toamna anului viitor, va fi în stânga pentru fiecare direcție de mers pentru a fi folosită de autobuze și vehicule cu doi sau mai mulți ocupanți.   

Acest nou Bus-VAO va permite reducerea a 500.000 de ore de deplasări ale șoferilor care o folosesc, urmând ca utilizatorii să câștige câte 15 minute per călătorie din cele 40 de minute cât durează în mod obișnuit parcurgerea segmentului pentru care se prevede noua infrastructură. 

Banda expres va începe în sens intrare de la M-300, între Torrejón de Ardoz și Alcalá de Henares, terminându-se în intercambiador Avenida de América, cu o lungime totală de 19 kilometri. În sens ieșire va porni chiar din intercambiador, deși încă nu s-a definit punctul de destinație, proiectul fiind în fază de redactare. Anunțul a fost făcut pe 31 august de ministrul dezvoltării, Íñigo de la Serna, consilierul pentru transporturi din Comunitatea Madrid, Pedro Rollán, și delegatul pentru Mediu înconjurător din Primăria  capitalei, Inés Sabanés, într-o conferință de presă pentru prezentarea proiectului. 

Noua infrastructură va folosi tehnologie de ultimă generație, incluzând marcaje luminoase și semnalizare dinamică cu tehnologie LED. 

Se va activa și dezactiva în timp real în funcție de nevoile traficului, dar, în principiu, se va folosi la orele de vârf.   

Acest sistem inteligent de semnalizare va evita realizarea unei separări fizice între banda expres și restul benzilor, așa cum se întâmplă pe Bus-VAO de pe A-6, a cărui experiență „a dat atât de bune rezultate”, a spus ministrul. „Este o inițiativă pionieră, ce nu există în nici un alt loc și va fi o experiență pilot cu analiză și evaluare. După aceea se va lua decizia cu privire la extindere în toată țara”, a declarat Íñigo de la Serna.  

Costul lucrării, de 15 milioane de euro, va fi asumat „în cea mai mare parte” de Comunitatea Madrid, au declarat surse din Consiliul pentru Transporturi, însă și restul administrațiilor vor participa la finanțarea proiectului.

Folosirea acestei benzi, pe care se estimează că vor trece 15.000 de utilizatori pe zi, va contribui la îmbunătățirea calității aerului evitându-se emiterea a până la 900 de tone de dioxid de carbon pe an, reducându-se utilizarea autovehiculului particular și timpii de călătorie.

Alcalá de Henares, Torrejón de Ardoz, San Fernando de Henares, cartierul madrilen Canillejas și intercambiador Avenida de América vor fi punctele de acces la banda expres.

Până acum nu se știe ce tip de sancțiuni se vor aplica celor care vor folosi diferite trucuri pentru a intra pe banda expres fără să îndeplinească condițiile, așa cum se întâmplă pe Bus-VAO de pe A-6, însă controlul preventiv al folosirii acesteia se va face de către Guardia Civil și camere de luat vederi. Consilierul Pedro Rollán a subliniat că această bandă vrea „să stimuleze folosirea transportului în comun” fără să fie „în detrimentul cui vrea să folosească mașina particulară”. 

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: