Noi in Spania
 
alexandriongroup

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni urmărește cu maximă atenție și interes recentele evenimente din Catalonia

zoom Ministerul pentru Românii de Pretutindeni urmărește cu maximă atenție și interes recentele evenimente din Catalonia

2 noiembrie 2017

În contextul generat de recentele evenimente din regiunea Catalonia, situația românilor aflați în zonă este urmărită cu maximă atenție și interes de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP).

Încă din etapa organizării referendumului pentru independență, echipa de monitorizare constituită la nivelul MRP s-a aflat în legătură permanentă cu asociațiile românilor, cu parohiile din regiune, cu misiunile diplomatice ale României de pe teritoriul spaniol, pentru a cunoaște nemijlocit situația reală a celor peste 130.000 de cetățeni români din Catalonia, a informat ministerul, într-un comunicat.

MRP recomandă cetățenilor români aflați în regiune să intre în contact cu autoritățile române, pentru semnalarea oricăror situații care ar aduce atingere propriei securități. De asemenea, cetățenii români sunt rugați să aducă la cunoștința misiunilor diplomatice ale României orice situații care le-ar putea afecta raporturile de muncă și relația cu autoritățile și instituțiile locale, precum și alte aspecte incidente generate de contextul actual.

Pentru cetățenii români care doresc să se reîntoarcă acasă, MRP a prezentat setul de facilități operate de Guvernul României pe care aceștia au posibilitatea să le acceseze.

Orice mesaje ale românilor din regiune pot fi transmise echipei de monitorizare a situației din Catalonia de la nivelul MRP, în format electronic, pe adresa: romaniincatalonia@mprp.gov.ro și la numărul de telefon 0040 747 192 657.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni menționează că autoritățile române resping cu fermitate și irevocabil „declarația unilaterală de independență” a Cataloniei și își exprimă sprijinul deplin pentru suveranitatea și integritatea teritorială ale Spaniei și speranța că situația din regiunea spaniolă va reveni în cel mai scurt timp în parametrii ordinii constituționale din acest stat, poziții exprimate de Ministerul Afacerilor Externe al României. 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: