Noi in Spania
 

Festival folcloric de cântec și joc românesc „La fântâna dorului”

zoom Festival folcloric de cântec și joc românesc „La fântâna dorului”

2 noiembrie 2017

Parohia Ortodoxă Română „Sf. Mărturisitori Visarion, Sofronie și Oprea” din Valdemoro, în colaborare cu Asociația Armonia și Primăria Ciempozuelos, a organizat, pe 28 octombrie, a treia ediție a festivalului folcloric de cântec și joc românesc „La fântâna dorului”, ne-a informat Biroul de presă al Parohiei Valdemoro, într-un comunicat. Locația propusă a fost Sala Multifuncional din Ciempozuelos (Madrid).

Au participat: formațiile Plaiuri Românești și Mândrii Românași, ambele din Alcalá de Henares, precum și gazdele manifestării, membrii grupului Armonia al Parohiei Ortodoxe Române „Sf. Mărturisitori Visarion, Sofronie și Oprea” din Valdemoro.

La spectacol au participat și soliștii Emilia Letca, Florica Badea Stoica și Macedon Botârlă, care, cu vocile lor unice, au dat o notă distinctă întregului festival. Detaliile organizatorice și prezentarea întregii manifestări i-au aparținut președintei Asociației „Armonia” din Valdemoro, Ileana Daniela Moldovan.

Într-o atmosferă curat românească, înveșmântați în straiele specifice portului nostru național, dansatorii au adus pe scena festivalului jocurile tradiționale din toate zonele etnografice ale patriei, iar publicul român și spaniol a răsplătit prestația artiștilor cu aplauze binemeritate.

Evenimentul a fost onorat și de prezența consilierei de Cultură în cadrul Primăriei municipiului Valdemoro, Noelia Fernández, care a înmânat o Diplomă de Merit fiecărei formații participante.

A fost organizat și un colț al satului românesc, fiind expuse cu această ocazie obiecte de artă populară și artizanat.

Pe acordurile inegalabilei sârbe, la finalul evenimentului, toți cei prezenți s-au prins minute în șir într-o horă a bucuriei, români și spanioli deopotrivă, marcând astfel prin dans finalul acestui act cultural-artistic de vibrantă simțire românească, ce dorește și pe viitor să cultive și promoveze în mijlocul comunității spaniole o fărâmă din valorile inestimabile ale tradițiilor noastre strămoșești. A fost pentru prima dată când în această localitate madrilenă s-a organizat o seară de datini românești de asemenea anvergură.

Cu acest eveniment se încheie ciclul de manifestări dedicate hramului comunității românești ortodoxe din Valdemoro.

                                       

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: