Noi in Spania
 

Vernisajul expoziției Niebla rota, semnată de Anka Moldovan

zoom Vernisajul expoziției Niebla rota, semnată de Anka Moldovan

20 decembrie 2017

Ambasada României în Regatul Spaniei și Reprezentanța Comisiei Europene la Madrid au organizat, pe 13 decembrie, vernisajul expoziției Niebla rota (Ceață răsfirată), semnată de Anka Moldovan.

Evenimentul, desfășurat în prezența directorului adjunct al Reprezentanței Comisiei din Madrid, a Ambasadorului Gabriela Dancău, a reprezentanților misiunilor diplomatice și a comunității spaniole și românești din zona Madridului, este prilejuit de celebrarea a 10 ani de apartenență la Uniunea Europeană a României și de marcarea debutului Centenarului Marii Uniri.

În deschidere, Ambasadorul României, Gabriela Dancău, a exprimat susținerea României pentru dezvoltarea proiectului european, mai ales din perspectiva deținerii, în premieră, de către țara noastră a Președinției Consiliului UE, precum și simbolistica înfăptuirii Marii Uniri din 1918.

Gabriela Dancău a amintit că Anka Moldovan este primul deputat de origine română din Asamblea de Madrid și totodată „o remarcabilă reprezentantă a artiștilor din noua generație de artiști plastici români”, „o artistă consacrată al cărei talent a fost recunoscut în criticile specialiștilor”.

„În tablourile pe care le vedem astăzi aici, Norte, Sur, Oeste, Este, există un element comun, Panta rei. (…) Persoanele trec, se întâlnesc, se despart între cele patru puncte cardinale la nivel personal și social, amintind unitatea popoarelor într-un spațiu al unei Europe deschise, liberă, în care se întrepătrund culturi fără frontiere”, a spus Ambasadorul României în Spania.

Gabriela Dancău a ținut să le mulțumească tuturor românilor care muncesc pentru a oferi o nouă imagine țării noastre.

La rândul său, pictorița Anka Moldovan a mulțumit Ambasadei României la Madrid pentru că „prezintă marca România pe tot teritoriul Spaniei prin diferite evenimente artistice, între care dansul, muzica, folclorul, gastronomia, pictura”.

În ceea ce privește lucrările sale, Anka Moldovan i-a invitat pe cei prezenți la vernisaj să îi atingă tablourile, „pentru că prin intermediul atingerii percepem lucruri care altfel ne scapă”.

A amintit și ea de Panta rei, că totul se schimbă continuu.

În expoziția Niebla rota sunt prezentate cinci tablouri ale Ankăi Moldovan. „Numărul «cinci» în pictură reprezintă mișcarea, căutarea, înălțimea, dinamismul, iar o parte din toate acestea se află în tablourile mele”, a spus tânăra artistă.   

„Când ceața se răsfiră, intră lumina, viața, iubirea, pasiunea”, a adăugat Anka Moldovan. 

Expoziția Niebla rota este deschisă publicului până pe 2 februarie 2018 la sediul Reprezentanței Comisiei Europene din Madrid. 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: