Noi in Spania
 

Scriitorul madrilen Ovidiu Constantin Cornilă, premiat la Festivalul de Proză Liviu Rebreanu

zoom Scriitorul madrilen Ovidiu Constantin Cornilă, premiat la Festivalul de Proză Liviu Rebreanu

20 decembrie 2017

Cea de-a XXXV-a ediție a Festivalului Național de Proză Liviu Rebreanu s-a desfășurat  în perioada 24-26 noiembrie, în localitatea Bistrița-Năsăud.

Prima zi a început cu tema Din marile povești de dragoste ale literaturii române, prezentată de prof. univ. dr. Gheorghe Glodeanu, activitate continuată cu colocviul Oglindirea României mari în opera lui Liviu Rebreanu, unde moderator a fost profesorul Andrei Moldovan.

În cea de-a doua zi, invitații și gazdele au vizitat Casa Memorială „Liviu Rebreanu” din Prislop, după care s-au oprit la Sângeorz-Băi, unde au vizitat Muzeul de Artă Comparată. Ultimul popas al zilei a fost făcut la Maieru, la Muzeul Cuibul Visurilor, loc în care s-au desfășurat două dezbateri: prima, referitoare la aspectele evoluției prozei scurte la Liviu Rebreanu, iar cea de-a doua constând în celebrarea a șaizeci de ani de la apariția revistei Cuibul Visurilor.

În ultima zi au avut loc două lansări de carte și s-au decernat premiile Concursului Național de Proză. Lansările de carte i-au avut în prim-plan pe prof. univ. dr. Gheorghe Glodeanu, cu volumul Scriitori, cărți, muze, ipostaze ale discursului amoros în literatura română, și pe preotul Timoftei Gaurean, cu cartea Făgăduințe duhovnicești.

În cadrul decernării premiilor, Marele Premiu a fost obținut de către prof. univ. dr. Adrian Alui Gheorghe. Au fost oferite premii pentru proză scurtă pentru elevi și adulți, dar și premii speciale.

Scriitorul madrilen Ovidiu Constantin Cornilă a obținut unul dintre premii pentru cartea Călătorul fără timp, volum de proză scurtă tipărit la Editura Ardealul, din Târgu-Mureș, în 2017.

La manifestare au fost prezente nume mari ale literaturii române precum Valeriu Stancu, Olimpiu Nusfelean, Eugeniu Nistor, Andrei Moldovan, Adrian Alui Gheorghe, Gheorghe Goldeanu.

„Mulțumiri organizatorilor: Ministerul Culturii și Identității Naționale, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Asociația Națională a Caselor de Cultură a Sindicatelor din România, Casa de Cultură a Sindicatelor Bistrița și, nu în ultimul rând, domnului Alexandru Cățcăuan, cel care a făcut posibilă desfășurarea perfectă a acestei activități atât de intensă și frumoasă”, ne-a declarat scriitorul Ovidiu Constantin Cornilă.

 

 

 

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: