Noi in Spania
 

Românii din diaspora promovează brandurile românești

zoom Românii din diaspora promovează brandurile românești

20 decembrie 2017

România are câteva milioane de ambasadori de țară, românii care au plecat din țară. Chiar dacă se află peste hotare, românii rămân fideli produselor care le amintesc de țara lor și le recomandă prietenilor lor din străinătate, informează StartupCafe. 

91% dintre românii aflați peste granițe folosesc produse românești în țara de adopție, fie că le achiziționează de la magazine cu specific românesc (76% dintre cei ce le folosesc), fie că le aduc direct din România (43%), potrivit unui studiu efectuat de MKOR Consulting.

61% dintre românii aflați peste granițe recomandă prietenilor lor din străinătate produsele românești. O parte dintre aceștia își procură produsele românești chiar de la hypermarket-urile din zonă (18%) sau din magazine on-line (14%).

Întâlnirea unor mărci românești dincolo de granițe reprezintă pentru românii din diaspora prilej de mândrie (67%) și de bucurie (59%).

Cea mai mare parte (88%) a celor care au plecat peste hotare au întâlnit mărci de produse românești în țara în care se află, în special în magazinele cu specific românesc (75% dintre ei) și în hipermarketuri (48%).

Cele mai vizibile mărci românești peste granițele țării sunt Dacia, ciocolata ROM, pufuleții Gusto, Gerovital, Cotnari, Borsec, Timișoreana, Pate Bucegi, Salam de Sibiu,

Boromir.

Studiul Brandurile Ambasador ale României a fost realizat de MKOR Consulting în perioada septembrie-noiembrie 2017, pe un eșantion de peste 1,100 respondenți din diaspora românească din peste 60 de țări din întreaga lume. 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: