Noi in Spania
 
alexandriongroup

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero: „România este în fiecare loc unde trăiește un român”

zoom Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero: „România este în fiecare loc unde trăiește un român”

8 februarie 2018

Natalia-Elena Intotero a fost numită în funcția de Ministru pentru Românii de Pretutindeni în data de 29 ianuarie. Prin intermediul unui comunicat, ne-a transmis 

câteva cuvinte de salut.

„Am venit în minister cu deschidere și cu dorința de a vă fi aproape, având

încredere că se pot realiza foarte multe lucruri atunci când există voință și colaborare”, a scris în deschiderea mesajului.

Ministrul Natalia-Elena Intotero și-a exprimat „deschiderea de a construi un dialog constant și susținut” cu mijloacele media de limbă română din afara granițelor, „cu scopul unei informări corecte și obiective a membrilor comunităților românești de pe toate meridianele lumii”.

„Ne aflăm în anul Centenarului, moment istoric în care celebrăm 100 de ani de la Marea Unire, și îmi doresc ca, prin programe concrete și eforturi susținute, atât din partea ministerului, cât și a Dumneavoastră, să construim proiecte durabile și de impact în comunitățile istorice și în diaspora. Totodată, îmi exprim speranța că împreună putem realiza punți interactive de dialog, astfel încât să reflectăm mai atent la lucrurile care ne unesc pe noi, românii, decât la cele care ne despart”, a scris ministrul pentru Românii de Pretutindeni, în încheierea mesajului pe care ni l-a trimis.

Natalia-Elena Intotero s-a adresat românilor din întreaga lume și prin intermediul site-ului ministerului pe care îl conduce.

„Este o provocare pentru mine să preiau acest portofoliu în Anul Centenarului. De ce spun asta? Pentru că eu înțeleg că România este în fiecare loc unde trăiește un român. Acum, mai mult ca oricând, suntem datori să facem din fiecare român un ambasador al țării noastre, indiferent de locul unde a ales să muncească, să studieze și să trăiască. Îmi propun și este necesar să le fim aproape tuturor celor care trăiesc în afara granițelor țării prin politicile, strategiile și proiectele pe care ni le asumăm să le ducem la îndeplinire”.           

Natalia-Elena Intotero s-a născut la 14 ianuarie 1976, în Brad, județul Hunedoara, și din 2012 până când a fost numită ministru pentru Românii de Pretutindeni a ocupat funcția de deputat în Parlamentul României în Comisia pentru Politică Externă.

A studiat la Facultatea de Limbă și Literatură Română, în perioada 2002-2006 și la Universitatea „Spiru Haret” București, în perioada 2003-2007, unde a terminat Facultatea de Relații Internaționale și Studii Europene. Totodată, a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, coordonând Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: