Noi in Spania
 
alexandriongroup

România, țară invitată la Săptămâna Scurtmetrajului din Madrid

zoom România, țară invitată la Săptămâna Scurtmetrajului din Madrid

12 aprilie 2018

 

 

Realizatorii români de scurtmetraje și creațiile lor sunt în centrul atenției cineaștilor spanioli, România fiind țară invitată de onoare la Săptămâna Scurtmetrajului din Madrid, ce se desfășoară în perioada 9-15 aprilie. Institutul Cultural Român de la Madrid susține participarea unei delegații românești formată din Adrian Silișteanu, regizor, director de fotografie și scenarist, și programatorii și selecționerii Oana Ghera și Massimiliano Nardulli, precum și proiecția a patru scurtmetraje românești.

Astfel, ziua de 13 aprilie este dedicată României prin două evenimente adresate atât publicului larg, cât și profesioniștilor din industria cinematografică. Scurtmetrajele Megatron (regizor Marian Crișan), Scris / Nescris (regizor Adrian Silișteanu), Prima noapte (regizor Andrei Tănase) și O noapte în Tokoriki (regizor Roxana Stroe) vor fi difuzate la Cinematograful Estudio al legendarei instituții madrilene Círculo de Bellas Artes.

Sesiunea de scurtmetraje va fi urmată de o întâlnire profesională la care vor participa toți membrii delegației românești, obiectivul fiind acela de a face cunoscut profesioniștilor spanioli modul de funcționare a industriei cinematografice românești, îndeosebi producția și distribuția de scurtmetraje. Oana Ghera și Massimiliano Nardulli vor participa și la alte întâlniri dedicate programatorilor de festivaluri de scurtmetraje, în vreme ce Adrian Silișteanu va prezenta publicului cel mai recent scurtmetraj al său, Scris / Nescris, distins recent cu Premiul Gopo pentru cel mai bun documentar.

Institutul Cultural Român de la Madrid susține cinematografia românească clasică și contemporană nu doar prin festivalurile de film pe care le organizează și difuzarea filmelor românești în cât mai multe spații de pe teritoriul Spaniei, ci și prin încurajarea creării de contacte între profesioniști români și spanioli pentru a stimula proiecte de coproducție între cele două țări.

Detalii suplimentare puteți obține accesând http://www.icr.ro/madrid/

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii:


  1. Maria Vatavu 06/04/2018

    Bună ziua, îmi puteți spune în zona Huelva unde va avea loc slujba de Înviere? Vă mulțumesc.