Noi in Spania
 

Acțiune de donare de sânge în Parohia Sfinții Mărturisitori din Valdemoro

zoom Acțiune de donare de sânge în Parohia Sfinții Mărturisitori din Valdemoro

5 aprilie 2018

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Timotei, al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, în cadrul campaniei „Donează din inimă”, inițiată la nivel eparhial, în data de 1 aprilie, în ziua Praznicului Floriilor, a avut loc în Parohia Ortodoxă Română Sfinții Mărturisitori Valdemoro o acțiune voluntară de donare de sânge.  

În baza unui Parteneriat de Colaborare încheiat în prealabil cu Cruz Roja Española (Madrid), două autobuze însoțite de personal medical de specialitate au fost prezente la Praznicul Floriilor lângă lăcașul de cult situat în Calle Marte 76, între orele 10.00-13.45. Astfel, 46 de creștini au donat sânge, înainte de a participa la Sfânta Liturghie sau, o parte dintre ei, la finalul acesteia. Înțelegând pe deplin semnificația acestui gest filantropic, realizat în pragul Săptămânii celei Mari, credincioșii parohiei au dat dovadă de multă receptivitate și implicare civică, ne-a transmis Biroul de presă al Parohiei Sfinții Mărturisitori Valdemoro. 

Acțiunea a fost coordonată de doamna Ileana Daniela Moldovan, președinta Asociației „Armonia” din Valdemoro, beneficiind de sprijinul mediatic al Primăriei acestui municipiu madrilen și de suportul logistic al Poliției Municipale.

Potrivit doamnei Elena Fernández Gómez, din cadrul Departamentului de Promovare, Comunicare și Imagine al Crucii Roșii, activitatea a fost încununată de succes, pe lângă românii implicați participând și opt donatori spanioli care locuiesc în apropiere, precum și un cetățean peruan. S-a constatat o creștere a numărului compatrioților noștri care au participat la acțiunea caritabilă, în comparație cu cel de anul trecut, a informat Biroul de presă al Parohiei Ortodoxe Române din Valdemoro. 

Având în vedere fluxul mare de donatori, cu mult peste așteptări,  Crucea Roșie a emis Parohiei  Ortodoxe Sf. Mărturisitori o Scrisoare de mulțumire în care și-a manifestat deplina satisfacție pentru această relație rodnică de cooperare în plan socio-medical.

Este al treilea an când, consecutiv, la sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, comunitatea ortodoxă din Valdemoro organizează acest proiect de suflet.

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: