Noi in Spania
 

Proiectul de lege al Guvernului privind extinderea termenelor de valabilitate a pașapoartelor, adoptat de Senat

zoom Proiectul de lege al Guvernului privind extinderea termenelor de valabilitate a pașapoartelor, adoptat de Senat

12 aprilie 2018

Senatul a adoptat în ședința plenului de pe 11 aprilie proiectul de lege al Guvernului privind extinderea termenelor de valabilitate a pașapoartelor simple electronice de la 5 la 10 ani în cazul persoanelor care au împlinit vârsta de 25 de ani și de la 3 la 5 ani pentru cei cu vârste între 12 și 25 de ani.

Proiectul este menit să fluidizeze activitatea serviciilor de pașapoarte prin scăderea numărului de solicitări pentru eliberarea documentelor.

Pentru eliberarea unui pașaport simplu temporar în termen de 3 zile trebuie să existe situații de urgență obiective, determinate de motive de sănătate, familiale sau profesionale în care titularul nu dispune de timpul necesar pentru eliberarea unui pașaport simplu electronic. Această urgență va trebui dovedită în momentul depunerii cererii de eliberare a pașaportului simplu temporar.

Cei care nu doresc eliberarea unui pașaport simplu electronic pot solicita eliberarea unui pașaport simplu temporar care le va fi eliberat în intervalul în care se emite pașaportul simplu electronic.

Senatul a adoptat un amendament la propunerea legislativă care prevede că „exercitarea de către o persoană a dreptului la liberă circulație în străinătate se suspendă când aceasta este inculpată într-o cauză penală și a fost dispusă, în condițiile Codului de procedură penală, instituirea unei măsuri preventive, cu impunerea după caz, a obligației de a nu părăsi o anumită limită teritorială, fixată de organul judiciar, decât cu încuviințarea prealabilă a acestuia”.

Proiectul va intra în dezbaterea Camerei Deputaților, cu rol decizional în acest caz.

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: