Noi in Spania
 
alexandriongroup

Concursul România într-o sută de cuvinte, adresat copiilor și tinerilor din provincia Castellón și județul Dâmbovița

zoom Concursul România într-o sută de cuvinte, adresat copiilor și tinerilor din provincia Castellón și județul Dâmbovița

14 mai 2018

Institutul Hispano Român a lansat concursul România într-o sută de cuvinte, adresat tuturor copiilor și tinerilor între 3 si 18 ani din provincia Castellón și județul Dâmbovița.

Cu ocazia zilei de 1 Iunie, Ziua Copilului, Institutul Hispano Român a lansat concursul cu motto-ul „Români în Europa – copii uniți prin Centenar” pentru a marca împlinirea unui secol de la împlinirea marelui vis al neamului românesc.

În cadrul acestuia există trei categorii:

- participanții între 3 și 6 ani sunt invitați să facă un desen pornind de la un cuvânt legat de România pe care îl vor alege dintr-o listă. Concurenții vor realiza un desen pornind de la un cuvânt. Acest cuvânt va fi inclus în titlul desenului și poate fi un substantiv, un verb, un adjectiv (exemplu: munte, Eminescu, Brâncuși, popular, iubesc, sărbătoresc, unit etc.)

- cei între 7 și 11 ani sunt invitați să scrie o compunere. Concurenții vor prezenta, în aproximativ 100 de cuvinte, un element din geografia, istoria, cultura României, element pe care-l consideră reprezentativ (exemple de elemente: momente istorice, tradiții, obiceiuri, natură, artă populară, ie, costum popular, revoluție, libertate, personalități istorice, grai, poveste, legendă, dans, bunici, zăpadă, vară, personalități din cultură etc.). Pot completa lucrarea cu desene, colaj de fotografii, pictură, pe

aceeași foaie.

- cei cu vârsta între 12 și 18 ani sunt invitați să pregătească o poezie, un eseu sau o scrisoare pe tema experienței lor cu România. Concurenții vor realiza un eseu/poezie/scrisoare de o pagină, în care vor expune experiența lor în și despre România, explicând ce le place sau ce nu le place, ce ar schimba, ce ar păstra, etc.

Fiecare concurent va participa cu o singură lucrare.

Lucrările se trimit (scanate format A4 sau fotografie) la adresa de e-mail

contacto@institutohispanorumano.org sau prin poștă la adresa Plz. Huerto Sogueros nº

1, entl. Pta.6, 12001, Castellón, până la data de 20 mai 2018, data poștei.  

Lucrările se vor publica pe măsură ce vor fi primite, pe pagina de facebook

https://www.facebook.com/Instituto-Hispano-Rumano-436992583300006/ și pe blogul

IHR https://institutohispanorumano.wordpress.com/.

Publicul poate vota până pe 29 mai lucrarea preferată (votul digital este consultativ). Pentru fiecare secțiune, juriul va alege 3 câștigători. Se va oferi și un premiu al publicului pentru fiecare secțiune celei mai votate lucrări (votul publicului/digital).

Câștigătorii concursului vor fi premiați în cadrul evenimentului România într-o sută de cuvinte, care va avea loc la terminarea concursului, în Castellón de la Plana și în Târgoviște.

Mai multe informații, pe https://www.facebook.com/Instituto-Hispano-Rumano-436992583300006

 

 

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: