Noi in Spania
 
alexandriongroup

„Români în Europa – copii Uniți prin Centenar” sărbătorită în Castellón de Institutul Hispano Român

zoom „Români în Europa – copii Uniți prin Centenar” sărbătorită în Castellón de Institutul Hispano Român

7 iunie 2018

Institutul Hispano Român a dorit să celebreze Ziua Internațională a Copilului prin organizarea unei acțiuni pentru copiii români din provincia Castellón și din județul Dâmbovița, sub umbrela Centenarului. Concursul România într-o sută de cuvinte a fost puntea de legătură între elevii dâmbovițeni și cei din municipiul Castellón, având în vedere că anul trecut a fost semnat acordul de înfrățire între Târgoviște și Castellón.

Concursul, lansat la începutul lunii mai, s-a desfășurat cu participarea a aproximativ 200 de copii români din provincia Castellón și județul Dâmbovița, având ca principal obiectiv marcarea celor 100 de ani de la realizarea visului național al poporului român, și anume Mare Unire, realizată în 1918.

Duminică, 3 iunie, a avut loc în Castellón acțiunea „Români în Europa – copii Uniți prin Centenar”, la care au participat aproape 100 de persoane care au dorit să sărbătorească ziua copilului în spirit românesc, cu desene, poezii și cântece. Principalii protagoniști au fost, desigur, copiii, sub atenta îndrumare a Ancăi Diana Istrate, profesor de Limbă cultură și civilizație românească, căreia Institutul Hispano Român i-a înmânat o diplomă de merit, pentru contribuția sa la promovarea limbii, culturii și civilizației românești în Castellón, ne-a informat conducerea Institutului Hispano Român, într-un comunicat.     

„Am dori să mulțumim Consulatului României din Castellón, care a fost reprezentat de către domnul consul Gheorghe Florea, pentru tot sprijinul oferit comunității românești din Castellón”, a transmis Manuel Păduraru, președintele Institutului Hispano Român.

În municipiul Târgoviște, acțiunea România într-o sută de cuvinte s-a desfășurat pe 5 iunie, la sediul Bibliotecii Județene „Ioan Heliade Rădulescu”, unde elevii dâmbovițeni participanți și-au expus lucrările. La final au fost înmânate premiile elevilor care au fost desemnați câștigători ai acestui concurs.

Ținând cont că anul acesta se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, care a reprezentat împlinirea visului milenar al poporului român, Institutul Hispano Român a considerat de bun augur realizarea acestor activități menite să marcheze așa cum se cuvine Centenarul României Mari, a transmis conducerea acestei active organizații.

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: