Noi in Spania
 
alexandriongroup

Prima etapă a concursului Cunoaște România! la Madrid

zoom Prima etapă a concursului Cunoaște România! la Madrid

5 iulie 2018

Pentru a marca sfârșitul anului școlar, dar și pentru a sărbători Ziua Copilului, la data de 2 iunie Asociația Rumes Europa din Spania și Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în colaborare cu Institutul Limbii Române din București, au organizat prima etapă a Ediției a VI-a a Concursului Tematic de Limbă, cultură și civilizație românească Cunoaște România!.

Această primă etapă s-a desfășurat la sediul Ambasadei României din Madrid și s-a adresat copiilor români, cu vârste între 8 și 12 ani, rezidenți în orașul și regiunea Madrid, ne-a informat profesoara de Limbă, cultură și civilizație românească (LCCR) Mihaela Bogdan, într-un comunicat.

La concurs au participat nouă echipe formate din câte patru concurenți, care au răspuns la întrebări de cultură generală despre România. Cele trei runde de întrebări au alternat cu momente artistice dedicate atât copilăriei, cât și țării noastre și Marii Uniri.

Echipele participante la concurs anul acesta au dedicat numele lor Marii Uniri: Unirea, România Mare, Alba Iulia, 100% Românce, Români Uniți, Transilvania, Hora Unirii, Basarabia, și Echipa Tricoloră, toate din regiunea Madrid, coordonate de profesoarele Maria Cerceja, Ionela Cimpoieru, Vanina-Mirela Constantin-Peța, Eleonora Gaşpar, Mihaela Gutierrez, Mihaela Ispas, Octavia Iancu și Paula Manolache.

Pe locurile câștigătoare s-au clasificat următoarele trei echipe: pe locul III  – echipa Români Uniți, coordonată de profesoara Eleonora Gaşpar; pe locul II – echipa Hora Unirii, îndrumată de profesoara Maria Cerceja, iar pe locul I și câștigătoarea acestei ediții a fost echipa România Mare, coordonată de profesoara Vanina-Mirela Constantin-Peța. Echipele câștigătoare ale locurilor I și II vor participa la finala din luna decembrie, alături de echipele câștigătoare de la viitoarele etape ale acestei a șasea ediții a concursului tematic Cunoaște România.

Concursul a fost prezentat de profesoara Vanina Constantin-Peța și de micuța Alessia Dumitra, elevă a cursului LCCR la Școala Ciudad de Valencia din Madrid, pasionată și ea de România și de limba română. Juriul concursului a fost alcătuit din Ofelia Uță Burcea, președintă, și din Ana Gabriela Suleapa și Ioana Andronic, membre. Au participat ca invitați speciali Magdalena Denisa Lungu, de la Ambasada României, alături de Eugenia Caraiman și Teodor Lorenț, de la Institutul Limbii Române.

Pe lângă diplome și diverse premii oferite concurenților de către organizatori, premii constând în cărți de literatură pentru copii și dulciuri românești, premianții locurilor I ale acestei ediții s-au bucurat de un premiu special: tablete electronice pentru fiecare membru al echipei. Alături de organizatori, la această ediție au fost prezenți compania de telefonie Digi Mobil, CEC Bank și Fundația Lufkin Flame din România.

Echipa coordonatoare a concursului îi felicită pe toți copiii participanți la cele trei secțiuni ale concursului, adresează felicitări speciale echipelor câștigătoare, multe mulțumiri familiilor și profesorilor îndrumători. De asemenea, mulțumește sponsorilor – compania Digi Mobil, CEC Bank și Fundația Lufkin Flame – și colaboratorilor – Institutul Limbii Române, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și Ambasada României în Spania – pentru organizare.  

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: