Noi in Spania
 
alexandriongroup

Șeful Direcției Pașapoarte: Prelungim programul de la ghișee

zoom Șeful Direcției Pașapoarte: Prelungim programul de la ghișee

2 august 2018

Șeful Direcției Generale de Pașapoarte, comisarul Mirel Toancă, a declarat, pe 28 iulie, că Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a decis prelungirea programului de lucru la ghișeele de eliberare a pașapoartelor, de pe 30 iulie, pentru eficientizarea activității de eliberarea a acestor documente.

„Pentru a veni în sprijinul cetățenilor și a eficientiza activitatea de eliberare a pașapoartelor s-a decis prelungirea programului de lucru cu două ore, acesta fiind acum de la ora 8.30 la 18.30, de luni până vineri. Măsura este valabilă până la 31 august 2018, pentru 30 de județe: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Cluj, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Galați, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vrancea și Vaslui. Pentru municipiul București și județul Ilfov, timpul de lucru a fost prelungit pentru primele 3 zile ale săptămânii, programul fiind de la ora 8.30 la 18.30”, a declarat șeful Direcției Generale de Pașapoarte, Mirel Toancă.

Potrivit acestuia, ca urmare a suplimentării, de săptămâna aceasta, la nivel național funcționează 209 ghișee de primiri cereri și eliberări documente de călătorie.

Șeful de la Pașapoarte a reamintit că din această lună au intrat în vigoare mai multe modificări legislative privind eliberarea sau valabilitatea pașapoartelor, cea mai importantă schimbare fiind creșterea valabilității pașaportului simplu electronic de la 5 la 10 ani pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani și modificarea condițiilor în care poate fi eliberat pașaportul simplu temporar.

„Acest tip de pașaport se eliberează într-un termen ce nu poate depăși 3 zile lucrătoare, doar în situații obiective, în care, din motive de sănătate, familiale sau profesionale, este necesară și urgentă prezența persoanei pe teritoriul altui stat și nu există timpul necesar pentru emiterea pașaportului simplu electronic”, a declarat Toancă.

Reprezentantul MAI a subliniat faptul că modificările legislative au fost introduse pentru a reduce aglomerația de la ghișeele serviciilor de pașapoarte cauzată de numărul mare de cetățeni care an de an solicită pașaport temporar, fără a avea o urgență.

„Odată cu creșterea valabilității pașaportului simplu electronic la 10 ani, ne așteptăm să se mărească și numărul cererilor de eliberare pentru acest tip de document, în condițiile în care este cunoscut faptul că în lunile iulie și august se eliberează cele mai multe documente de călătorie, comparativ cu restul lunilor din an”, a mai declarat Toancă.

„De la începutul anului și până în prezent, aproximativ 41.000 de cetățeni au solicitat expedierea pașaportului prin posta. În scopul reducerii timpilor de așteptare la ghișeu, a fost implementat sistemul de avertizare prin SMS cu privire la iminenta expirare a pașaportului, prin care cetățenii sunt atenționați, cu privire la acest aspect, cu una până la trei luni înainte”, a mai declarat șeful Direcției de Pașapoarte.

 

 

 

 

 

 

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: