Noi in Spania
 
alexandriongroup

Invitație la Sărbătoarea Diasporei – Iașiul este acasă!

zoom Invitație la Sărbătoarea Diasporei – Iașiul este acasă!

2 august 2018

Și anul acesta Biroul Diaspora al Primăriei Municipiului Iași organizează, în luna august, o serie de evenimente destinate ieșenilor din diaspora în cadrul programului Sărbătoarea Diasporei – Iașiul este acasă! la care suntem invitați să participăm, să le promovăm și să invităm românii de pretutindeni să descopere frumusețea Iașiului și a valorilor noastre autentice.

Mihai Chirică, primarul Municipiului Iași, a declarat într-o conferință de presă, că „manifestările vor cuprinde proiecte artistice, educaționale și culturale, destinate întăririi legăturilor dintre ieșenii din diaspora și orașul de unde au plecat, diaspora fiind viitorul si speranța României, oameni care merită întregul respect al comunității și care au forța de a schimba destinul României, pentru noi și generațiile viitoare”, am fost informați, prin intermediul unui comunicat de presă al instituției menționate.

Unul dintre evenimente va fi organizarea Conferinței IA Neamului Românesc la data de 10 august, ora 12.00, în Sala Vasile Pogor a Primăriei Municipiului Iași, și a unei „Expoziții de ii și cămăși tradiționale românești” (10-17 august), realizate manual de către ieșenii care participă în cadrul grupului informal „Șezătoarea Iași”.

Se pregătește și expoziția „Dialog cu Brâncuși” (10-17 august), organizată la Palatul Culturii. Vernisajul va avea loc la data de 10 august, ora 18.00, și care va fi urmata de spectacolul de teatru coregrafic Bucuria de a fi român.

Tot în calendarul manifestărilor dedicate Diasporei este inclusă și transmiterea unor emisiuni radio și TV (10-11 august), cu interviuri stradale pentru cetățeni, concepută și realizată de către Radio Viva FM, prin realizatorii săi, în colaborare cu studiourile TV Locale. Emisiunile vor avea un caracter informativ pentru toate categoriile de public, fiind susținută de specialiști în domenii de larg interes: justiție, social, antreprenorial, economic, administrativ etc. De asemenea, formatul emisiunii va cuprinde și intervenții ale cetățenilor, cu referire la subiectele care să acopere nevoile acestora.

Pe 11 august asociațiile EuroDEMOS și Kasta Morrely vor invita ieșenii din diaspora să ia parte la un flash mob care să pună în valoare sloganul campaniei inițiate de Biroul Diaspora al Primăriei Municipiului Iași: Iașiul este acasă! Evenimentul va avea loc pe patinoarul din Complexul Palas, la ora 18.00, fiind urmat de un spectacol artistic susținut de copiii Centrului Difain CSA si de Palatul Copiilor din Iași.

Recitaluri de poezie organizate la Casa de Cultură „Mihai Ursachi”, piese de teatru, programe culturale desfășurate la Ateneu vor completa calendarul evenimentelor lunii august.

„Vă așteptăm cu emoție și bucurie la Iași! Iașiul este acasă!”, ne-a transmis Adina Stoleru, șefa biroului Diaspora din Primăria municipiului Iași.  

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: