Noi in Spania
 
alexandriongroup

Ziua Porților Deschise, apreciată atât de firme, cât și de vizitatori

zoom Ziua Porților Deschise, apreciată atât de firme, cât și de vizitatori

4 octombrie 2018

De la produse alimentare dintre cele mai diverse și gustoase, la servicii consulare, de avocatură, gestiune patrimonială de imobile, design grafic, produse Forever, dansuri populare, activități pentru copii. A treia ediție a Zilei Porților Deschise, inițiativă a Ambasadei României în Regatul Spaniei, a avut același succes ca și la edițiile anterioare în rândul cetățenilor care, pe 22 septembrie, au trecut pragul reprezentanței țării noastre în Madrid. De-a lungul zilei au avut parte de concerte, o tombolă și cărți și reviste gratuite, au vizitat sediul Ambasadei, au interacționat cu personalul reprezentanței diplomatice și cu firmele prezente la eveniment, cunoscându-le oferta și având posibilitatea să le comunice direct ce produse și servicii îi interesează.     

Ediția din acest an a Zilei Porților Deschise s-a desfășurat sub semnul Centenarului Marii Uniri.

„Am fost și anul trecut la activitățile pentru copii, am vrut să vedem și acum dansurile, ce produse se oferă, unde se pot cumpăra, ne place foarte mult. Ne simțim foarte bine. Să putem intra în Ambasadă mi se pare o inițiativă foarte bună, foarte frumoasă”, ne-a spus Brândușa Anghel, care a venit la eveniment chiar în prima parte a zilei.  

„Este prima oară când participăm la această inițiativă, la invitația Ambasadei României în Spania. Avem un portofoliu variat de produse, tradiționale, zacuscă, mâncare de fasole, tocană de legume, conserve, murături asortate. Am venit și cu produse noi, între care sosuri și dressinguri, încercăm să ne pliem dorințelor clienților, atât români, cât și spanioli, să fim de fiecare dată acolo unde trebuie. Produsele noastre sunt căutate, am venit să ne facem și mai cunoscuți, pentru că ne dorim în continuare să fim prezenți pe piața aceasta”, ne-a declarat Laura Grigoraș, export manager în cadrul bine-cunoscutei fabrici de conserve Contec Foods, producător unic al brandului Olympia.   

Sunt aici pentru a le recomanda sănătatea oamenilor”, ne-a spus Camelia Voicu, manager în cadrul companiei Forever, care a participat pentru al doilea an la Ziua Porților Deschise.   

Deshiria Home Gestión Patrimonial, o firmă de gestiune patrimonială de imobile, a fost prima oară aici. „Vrem să deschidem și un departament pentru români, pentru că în ultimele statistici am văzut că aproximativ 5,20% dintre compatrioți fac achiziții de imobile aici, în Spania. Noi avem două linii de afacere, una dintre ele este gestiunea de afaceri, gestiunea de patrimoniu imobiliar – adică analizăm patrimoniul firmelor și al persoanelor fizice, vedem ce rentabilitate au cu patrimoniul imobiliar, și decidem ce ar trebui să vândă, ce ar trebui să cumpere, ce ar trebui să închirieze. Cealaltă linie de afaceri, doar pentru particulari, este de vânzare de imobile, dar o facem într-un mod unic în Europa pentru că investim bani în imobilul care trebuie vândut, în imaginea lui. Dorim ca imobilul pe care îl gestionăm să fie cel mai frumos din zona în care se vinde, ca să obținem un preț mai bun și să se vândă într-un timp foarte scurt. Sunt foarte mulți români care sunt de mult timp în Spania, au un imobil și vor să-l schimbe, familia lor s-a mărit, au nevoie de un imobil mai mare și vor să vândă ce au în momentul de față, la cel mai bun preț. Iar concurența este enormă în momentul de față… Noi facem investiția pentru ca atunci când imobilul respectiv iese pe piață să fie unul dintre cele mai atractive din zona respectivă”, ne-a explicat Ina Frunză, directoarea executivă a firmei Deshiria Home Gestión Patrimonial.

Firma Pococi Design s-a prezentat cu design grafic, imprimări. „Încercăm să ajutăm firmele, să le creăm o imagine mai bună, să le facem mai vizibile și mai cunoscute”, ne-a declarat Adrian Pococi.    

La eveniment a fost reprezentat și biroul de avocatură Credis Abogados. „Suntem un birou de avocatură spaniol, dar ne ocupăm și de cazuri din România. În principal ne ocupăm cu partea civilă, partea penală, Drept Internațional și Drept Corporativ”, ne-a explicat Alexandru Văduva, membru al acestui birou de avocatură.

Ce avantaje le dă românilor un birou spaniol, dar cu avocați români? „În primul rând, limba. Noi îi înțelegem mult mai bine decât un avocat spaniol; în al doilea rând, deși centrul nostru de activitate este în Madrid, cunoaștem și Dreptul român, iar pe calea aceasta putem să-i sfătuim mult mai bine și să le oferim o asistență mult mai eficientă. Sunt cazuri în care este mai benefic pentru clientul român să i se discute cazul direct în tribunalele din România, iar noi ne putem deplasa acolo. Cunoscând ambele sisteme legale putem să îl sfătuim mult mai bine și să îi oferim o asistență mult mai eficientă”, ne-a răspuns Alexandru Văduva.     

Serviciile consulare au constituit un alt punct de atracție la Porțile Deschise. „Este un punct de atracție oriunde l-am duce, pentru că de la începutul anului trecut, când am repornit cu sistemul de programare prin eConsulat, prioritatea a fost să transmitem oamenilor nu doar cât de util este să-și facă programarea prin eConsulat.ro, dar și cum să facă ei înșiși acest lucru, motiv pentru care am creat videoclipuri explicative pe YouTube, care au ajuns la peste 130.000 de vizualizări într-un an și jumătate. Consulii, colegii de la Secția Consulară organizează reuniuni cu asociații, centre comunitate, biserici, ca să le spună oamenilor cum funcționează, de ce este important să-și facă programare. Ziua Porților Deschise este o ocazie excelentă, cum a fost și la edițiile anterioare, de a avea aici colegi de la Secția Consulară care, pe lângă că răspund la orice întrebare pe teme consulare din partea cetățenilor, au venit cu un calculator conectat la sistem și pot face programări, explicând oamenilor pașii, pentru ca următoarea dată să știe să își facă singuri programare”, ne-a declarat Mihai Sîrbu, purtător de cuvânt și responsabil pentru relația cu comunitatea română în cadrul Ambasadei României în Regatul Spaniei.   

Crește procentul cetățenilor care vin la Consulat cu programare, „dar mai sunt oameni care ori nu au aflat, ori nu își dau seama că este simplu, totuși”.

Mihai Sîrbu a ținut să vorbească despre „două lucruri foarte importante: cu programare te duci la ora respectivă și îți rezolvi problema; datele fiind deja încărcate în sistem, documentele fiind deja verificate, și serviciul consular în sine se realizează mai rapid și, poate cel mai important pentru unii, nu riști să faci drumul degeaba. În momentul în care Consulatul îți oferă o programare, înseamnă că totul este în regulă. În plus, dacă îți creezi cont propriu, datele personale de bază rămân salvate, când ai nevoie de o nouă programare doar trebuie să completezi ce mai este în plus nevoie, nu o iei de la capăt cu nume, prenume, CNP…”.   

În campaniile de informare ale Ambasadei noastre la Madrid s-a atras atenția și asupra pericolelor la care te expui dacă faci programarea printr-un mediator. „Odată că-ți ia bani, pentru un serviciu care este gratuit, și pentru un lucru pe care, totuși, îl poți face singur. Iar dacă ai neclarități, sunt videoclipuri explicative. Dacă apelezi la un intermediar, se folosește o altă adresă de e-mail, și nu mai ai controlul asupra propriilor date: poate uiți data programării, poate vrei să o schimbi, nu mai știi ce acte îți trebuie… Mai apare o situație: când programarea se face tot prin mediatori, dar la distanță, trimițându-ți datele, de exemplu, prin WhatsApp. Este clar pericolul de a-ți trimite nu doar date personale, dar și copii după acte, unei alte persoane. În unele cazuri sunt gestorías înregistrate, cu număr fiscal, în altele este vorba de persoane care oferă aceste servicii fără nici un fel de siguranță”, a atras atenția Mihai Sîrbu.

Madi Chiosescu, cunoscută deja de mulți compatrioți pentru produsele tradiționale, elaborate după rețete autentice românești, a venit și ea la Ziua Porților Deschise, la fel ca anul trecut.  

„Vrem să readucem în atenția consumatorilor produse fără conservanți, fără coloranți.

Mă bucur să observ că în rândul clienților noștri atenția este îndreptată spre produse naturale, acestea fiind mai sănătoase, gustoase, pentru că sunt făcute și cu multă dragoste și suflet. Și borcanele sunt ornamentate în mod tradițional, inclusiv cu tricolorul, care, odată cu sărbătoarea Marii Uniri, de anul acesta, te face să te simți mai aproape de casă. Vrem să aducem în rândul clienților noștri din Spania un pic de acasă – prin gust, prin tradiție, prin design. Nu copiez pe nimeni, este ceva care îmi iese din suflet, pentru sănătatea oamenilor. Iar clienții care au luat o dată produse de la noi, se întorc”, ne-a spus Madi Chiosescu.

„Mulțumim organizatorilor pentru că ne oferă posibilitatea de a ne cunoaște între noi, de a ne împărtăși din ideile noastre, de a ne face cunoscute produsele”, a ținut să adauge. 

Și copiii participanți la concursul Centenarul Marii Uniri prin ochi de copil, organizat cu prilejul Zilei Limbii Române, au fost prezenți la eveniment, o ocazie de a-i premia și a li se oferi cadouri și diplome.

Sebastian Tănase Alexandru, în vârstă de cinci ani și jumătate, în primero de Primaria, a fost cel mai votat de public, pe Facebook. A recitat poezia Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie, pe care a învățat-o la cursul de limbă, cultură și civilizație românească. Pe lângă părinți, și profesoara lui de română, Ștefania Violeta Mărginean, a ținut să fie alături de el la festivitatea de premiere.      

„Cursurile de limbă, cultură și civilizație românească sunt foarte importante pentru copiii români care sunt născuți și crescuți în Spania. Alexandru știe cântece, poezii, povești. Părinții au un rol deosebit pentru că în casă vorbesc limba română, deoarece este o continuitate la ceea ce facem noi la școală. Ne bucurăm că ne păstrăm limba, iar într-un an centenar acest lucru este cu atât mai important. La mulți ani buni, limba română!”, ne-a spus profesoara Ștefania Violeta Mărginean.        

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: