Noi in Spania
 
alexandriongroup

Românii din Diaspora, din ce în ce mai interesați să deruleze o activitate antreprenorială în țară

zoom Românii din Diaspora, din ce în ce mai interesați să deruleze o activitate antreprenorială în țară

4 octombrie 2018

Românii din Diaspora sunt din ce în ce mai interesați să deruleze o activitate antreprenorială în țară, iar în cursa pentru obținerea finanțării din cadrul proiectului „Diaspora ReSTART” au intrat 149 de persoane, potrivit unui comunicat al Consiliului Național pentru Întreprinderi Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

 Potrivit documentului, în cursa pentru obținerea finanțării din cadrul proiectului „Diaspora ReSTART” au intrat 149 de persoane care, după efectuarea unor cursuri de formare antreprenorială, au întocmit și depus planurile de afaceri, 60 dintre ele beneficiind de acces la o finanțare nerambursabilă de maximum 40.000 euro.

Astfel, analiza celor 60 de planuri de afaceri câștigătoare relevă următoarele: cei mai mulți aplicanţi sunt din Marea Britanie (33,3%) și Spania (28,3%), urmați de Italia (11,67%), Franța (6,67%), Olanda (5%), Germania, dar și Australia sau SUA (1,67%). Cele mai multe afaceri vor fi înființate în următoarele domenii: 6.312 – Activități ale portalurilor web (10%); 4.520 – Întreținerea și repararea autovehiculelor (8,33%); 5.610 – Restaurante (8,33%); 7.112 – Activități de inginerie și consultanta tehnică legate de acestea (8,33%); 6.201 – Activități de realizare a software-ului la comandă (5%).

În ceea ce privește repartiția pe gen, 68,33% din firme vor fi conduse de bărbați și 31,67%, de femei. Segmentarea pe regiuni relevă faptul că, din cele 60 de noi firme, 26,67% se vor înființa în Regiunea Nord-Est, 21,67% în Regiunea Centru și alte 15% în Regiunea Nord-Vest.

„Diaspora ReSTART este cel mai greu și cel mai frumos proiect implementat de mine până în prezent. Am avut privilegiul de a interacționa direct cu peste 400 de români plecați în afara țării, de a le cunoaște poveștile de viață și de a le oferi oportunitatea de a se întoarce și a crea valoare adăugată pe meleagurile natale. Pentru că vorbim despre un concurs, din păcate doar 60 dintre aceștia vor primi finanțarea nerambursabilă de 40.000 de euro, însă vreau să reiterez angajamentul ferm al CNIPMMR de a oferi sprijin tuturor persoanelor care vor să pornească pe drumul plin de provocări, dar și de satisfacții al antreprenoriatului. Nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc tuturor persoanelor implicate direct în implementarea proiectului pentru efortul lor susținut orientat exclusiv către atingerea obiectivului global al acestui proiect și anume facilitarea întoarcerii acasă a românilor”, a declarat Oana Bâra, manager de proiect CNIPMMR.

În continuare, cele 60 de noi firme vor participa la o sesiune de 3 luni de mentorat unde își vor consolida afacerea prin furnizarea de informații cu privire la realizarea unei strategii de marketing, identificarea unei rețele de clienți, stabilizarea relației cu furnizorii și cu clienții, menținerea relațiilor cu instituțiile statului în vederea raportării activității conform legislației sau stabilirea și urmarea unei strategii de dezvoltare pe termen scurt, mediu și lung.

„Diaspora ReSTART” este un proiect implementat de către Consiliul IMM-urilor din România, în calitate de beneficiar, în perioada septembrie 2017-septembrie 2020 și are ca obiectiv principal încurajarea antreprenoriatului și a ocupării pe cont propriu prin susținerea înființării de întreprinderi cu profil non-agricol în zona urbană din regiunile mai puțin dezvoltate ale României de către românii din Diaspora prin oferirea unei finanțări de până la 40.000 euro pentru start-up-uri înființate prin proiect.

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: