Noi in Spania
 
alexandriongroup

Scriitorul Ovidiu Constantin Cornilă, invitat la Festivalul național de poezie „Nicolae Labiș”

zoom Scriitorul Ovidiu Constantin Cornilă, invitat la Festivalul național de poezie „Nicolae Labiș”

4 octombrie 2018

Ovidiu Constantin Cornilă, președintele Uniunii „Lucian Blaga” a scriitorilor și artiștilor români din Spania, a participat la a 50-a ediție a Festivalului național de poezie „Nicolae Labiș”, care s-a desfășurat pe 28 și 29 septembrie în municipiul Suceava.

La prima parte a evenimentului, care s-a desfășurat la Colegiul Tehnic „Petru Musat”, au participat poeți de seamă din România, critici literari și personalități marcante ale literaturii noastre precum Adrian Popescu, Adrian Dinu Rachieru, Nicu Corlat, Margareta Labiș, sora marelui poet Labiș. S-au recitat versuri din marile creații ale poetului celebrat, s-au interpretat cântece pe teme de dragoste, s-au purtat discuții pe diverse aspecte literare.

Cea de-a doua parte a activității literare s-a desfășurat la sediul central al Bibliotecii Bucovinei „I. G. Sbiera”, unde criticul și prof. univ. dr. Adrian Dinu Rachieru a prezentat volumele de proză poematică Turnul în care mă ascund când plouă, Călătorul fără timp și Ruga luminii, ale scriitorului Ovidiu Constantin Cornilă. „Am recitat versuri din primul meu volum de poezie, intitulat Silabe de secundă, dar și din cel care urmează a fi publicat, Augustul miraj”, ne-a declarat tânărul scriitor.

La Colegiul Național „Nicu Gane” din Fălticeni s-a desfășurat recitalul poetic in memoria Nicolae Labiș. Au fost prezenți laureați ai acestui premiu din anii anteriori, dar și personalități marcante precum Cassian Maria Spiridon, Mihaela Grădinariu, profesori  doctori, poeți din țară, dar și din Republica Moldova și Spania.

A doua zi, în localitatea bucovineană Mălini, a avut loc premiera participanților la acest festival.

Un eveniment cu o importanță deosebită în literatura română, Festivalul național de poezie „Nicolae Labiș” reprezintă un punct de accent în viața și în spiritualitatea românească.

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: