Noi in Spania
 
alexandriongroup

Institutul Cervantes a publicat noul Manual pentru examenele pentru obținerea naționalității spaniole

zoom Institutul Cervantes a publicat noul Manual pentru examenele pentru obținerea naționalității spaniole

1 noiembrie 2018

Institutul Cervantes a publicat pe pagina sa web noul Manual pentru pregătirea examenului de cunoștințe despre Constituție și socio-culturale despre Spania (conocimientos constitucionales y socioculturales de España – CCSE), în care s-au modificat 75 dintre cele 300 de întrebări.  

Manualul pentru 2019, ce se poate descărca gratuit, se va folosi la examenele de anul viitor, conform unui comunicat emis de Institutul Cervantes. Pentru examenul care va avea loc în luna noiembrie anul acesta, Manualul de referință continuă să fie cel actual, pentru 2018.     

În ceea ce privește materialul anterior, doar 25% dintre întrebări sunt noi, cu alte cuvinte, 75 din cele 300 pentru pregătirea examenului CCSE.   

Trebuie să treacă examenul CCSE toți cetățenii care doresc să obțină naționalitatea spaniolă ca urmare a rezidenței în Spania sau a originii sefarde, cu excepția minorilor și a persoanelor cu capacitatea modificată judiciar.

Fiecare candidat, un examen diferit. Examenul, care este diferit pentru fiecare dintre candidați, conține 25 de întrebări alese aleatoriu din cele 300 din manual. Toate sunt cu răspuns închis (tip test): candidatul trebuie să aleagă una dintre cele trei opțiuni sau să bifeze „adevărat” ori „fals”.   

Examenul durează maximum 45 de minute. Punctajul cel mai mare este de 25 de puncte, se obține dacă toate răspunsurile sunt corecte. Pentru a trece examenul și ca să se obțină calificativul „apto” trebuie să se răspundă corect la cel puțin 15 întrebări.

Cum se pregătește examenul. Pe lângă manual, Institutul Cervantes pune la dispoziția candidaților, gratuit, diverse materiale ce se pot descărca pentru pregătirea examenului. Între acestea sunt un model de examen, un glosar, un ghid pentru profesorii de spaniolă ca limbă străină care vor să cunoască în detaliu informații despre procedură.   

Peste 200.000 de candidați examinați din 2015. De la intrarea în vigoare a noii legi pentru naționalitate, în octombrie 2015, 224.423 de candidați au susținut examenul CCSE. În 2018, la examenele până în septembrie, au fost 67.723 de candidați.

În prezent sunt 279 de centre de examen, dintre care 174 se află în Spania.  

În fiecare an se organizează zece examene, în ultima zi de joi din fiecare lună, cu excepția lunilor august și decembrie. Candidații cunosc rezultatul obținut la examen după aproximativ 20 de zile.  

Înscrierea, ce se realizează doar pe internet, ne dă dreptul să ne prezentăm de maximum două ori într-o perioadă de 18 luni de la data primului examen. Certificatul obținut după trecerea examenului este valabil patru ani. Costul este de 85 de euro, fiind același în toată lumea. 

Pe 10 septembrie 2018 a început perioada de înscrieri pentru examenele CCSE din 2019 în toate țările.     

 

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: