Noi in Spania
 
alexandriongroup

Intrarea în vigoare a zonei Madrid Central se amână până pe 30 noiembrie

zoom Intrarea în vigoare a zonei Madrid Central se amână până pe 30 noiembrie

1 noiembrie 2018

Primăria municipiului Madrid a decis să amâne intrarea în vigoare a zonei Madrid Central până pe 30 noiembrie. Anunțul a fost făcut la o zi după ce Comunitatea Madrid a cerut suspendarea „imediată” a proiectului pentru restrângerea circulației pe o suprafață de 472 de hectare, cu nucleul în Puerta del Sol, ce inițial fusese prevăzut să intre în vigoare pe 23 noiembrie. Totuși, după cum a explicat, pe 23 octombrie, purtătorul de cuvânt al Primăriei Madrid, Rita Maestre, s-a luat decizia să se amâne cu o săptămână punerea în practică a acestei măsuri ca să se țină cont de solicitarea din partea Confederației Oamenilor de Afaceri din Madrid.   

Mai mulți oameni de afaceri au cerut să nu intre în vigoare zona Madrid Central pe 23 noiembrie, când are loc Black Friday, ziua cu cele mai mari vânzări din an.  

În scrisoare, Guvernul condus de Ángel Garrido îi reproșează primarului Manuela Carmena și că „nu s-a realizat necesarul proces de participare și dialog cu toate persoanele, organismele și instituțiile” afectate de limitarea circulației „pentru a se ajunge la acorduri și consensuri” cu scopul de a se „minimiza” efectele sale asupra persoanelor fizice, a magazinelor, părinților ai căror copii merg la școli din zonă și a restului utilizatorilor. I se amintește că această zonă este „strategică” pentru „competitivitatea” orașului „ca urmare a repercusiunii economice, turistice și comerciale”.

„Mă văd obligată să vă solicit ferm să se suspende aplicarea proiectului Madrid Central și să se înceapă un proces de analiză și cooperare instituțională care, înțeleg, ar trebui să fie însoțit și de un amplu proces de participare a cetățenilor”, i-a transmis consiliera pentru Transporturi în Comunitatea Madrid, Rosalía Gonzalo, delegatului municipal pentru Mediu Înconjurător și Mobilitate, Inés Sabanés, într-o scrisoare. 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: