Noi in Spania
 
alexandriongroup

Pensia copiilor victimelor violenței de gen va crește de la 140 de euro la 700

zoom Pensia copiilor victimelor violenței de gen va crește de la 140 de euro la 700

1 noiembrie 2018

Pensia de urmaș a copiilor victimelor violenței de gen va crește de la 140 de euro la 700 dacă se aprobă propunerea de lege a Grupului Socialist pentru ca acești copii să poată avea un sprijin economic, indiferent dacă părinții lor au cotizat sau nu la sistemul de Securitate Socială. De asemenea, pensia va fi necontributivă.   

După votul final al grupurilor parlamentare, pe 30 octombrie, propunerea de lege merge în Comisie și Plen. 

La această propunere de lege a Grupului Socialist s-au prezentat mai multe amendamente, iar socialiștii au negociat cu Podemos textul final, ce așteaptă să fie aprobat. Purtătorul de cuvânt pentru Egalitate din PSOE, Ángeles Álvarez, a declarat că pactul trebuie să înceapă să se aplice „pentru că nu putem lăsa să mai treacă un an fără să îl punem în practică”.

Grupul Popular a prezentat amendamente pentru extinderea obiectivului și ca să beneficieze de această lege nu numai victimele violenței de gen, ci și cele ale violenței domestice, a declarat, pentru ABC, deputata PP Mar Cotelo. De asemenea, Partidul Popular vrea ca pensia să fie necontributivă.  

Cei 27 de minori care au rămas orfani în 2017 din această cauză, „nu primesc o pensie adecvată. Cel mai mult se pot primi 190 de euro”, a denunțat promotorul Fondului pentru Burse Soledad Cazorla, Joaquín Tagar.    

În prezent primirea acestei prestații depinde de anii cotizați de părintele ucis. Se poate beneficia de ea doar dacă victima a cotizat o perioadă minimă la Seguridad Social, la fel ca și cele pentru orice alt orfan: dacă era de alta ori într-o situație asimilată la alta, să fi cotizat 500 de zile în ultimii cinci ani. Iar dacă nu era de alta, să fi cotizat cel puțin 15 ani.        

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: