Noi in Spania
 
alexandriongroup

Am ajuns la 600 de numere. Suntem publicația românească din Spania cea mai longevivă

zoom Am ajuns la 600 de numere. Suntem publicația românească din Spania cea mai longevivă

29 noiembrie 2018

Avem trei mari motive de a ne bucura în aceste zile! 100 de ani de la Marea Unire din 1918, sărbătorirea Zilei Naționale a României și 600 de numere ale publicației Noi în Spania

Suntem siguri că de-a lungul celor 13 ani de când edităm Noi în Spania v-am ajutat cu informaţii utile, sfaturi pentru integrare şi piaţa muncii atât în Spania, cât şi în România, ştiri, v-am bucurat cu reportaje şi interviuri cu compatrioţi din Spania, prin acoperirea unor evenimente organizate de diferite asociaţii româneşti şi de profesorii de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească care predau la şcoli de aici, cu prezentarea tradiţiilor româneşti, v-am fost utili prin publicarea anunţurilor de mică publicitate.

Contribuim la păstrarea culturii și limbii române și vă informăm despre ce se întâmplă în țara noastră de origine, dar vă ținem la curent și cu tot ce trebuie să știți pentru a avea o viață cât mai bună și aici.            

De-a lungul acestor ani am fost alături de dumneavoastră în procesul de integrare în societatea spaniolă. Am încercat să vă sprijinim să vă dezvoltați afacerile pe care le-ați deschis și să răzbateți în această perioadă atât de dificilă. Atât ca oameni de afaceri, cât și ca angajați într-o mulțime de sectoare, sperăm că v-au fost de folos și informațiile noastre pentru vă câștiga locul binemeritat în societatea de aici. Suntem și noi recunoscători și continuăm să existăm datorită sutelor de firme ale românilor care au afaceri prospere aici și care folosesc paginile publicației Noi în Spania pentru a-și transmite mesajele comerciale compatrioților de aici.

Remarcăm buna colaborare cu Ambasada noastră în Spania, cu asociațiile românești de aici, care în paginile noastre au o bună tribună pentru a-și prezenta activitățile unui număr cât mai mare de compatrioți.

Contribuind la păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii etnice, culturale, lingvistice a românilor din Spania, participând și la proiectele sprijinite de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, am reușit să fim o publicație apreciată. 

Acest număr aniversar este dovada că publicația Noi în Spania a fost necesară ieri, este utilă azi și cu siguranță va fi în serviciul tuturor românilor din Spania și pe viitor.

Ne-au emoționat mesajele de felicitare pe care le-am primit cu această ocazie:

Gabriela Dancău, Ambasadorul României în Regatul Spaniei, ne-a scris: „A avea în spate o istorie de 13 ani este un lucru cu care doar Noi în Spania se poate mândri, şi cu care trebuie să se mândrească, pentru că este o realizare excepţională. Foarte puţine ziare sau reviste lansate de la zero, oriunde în lume, continuă să fie publicate după 13 ani, iar din ce în ce mai puţine periodice rezistă pe hârtie în faţa digitalizării. Faptul că Noi în Spania continuă să apară de două ori pe lună, pe hârtie, este dovada faptului că munca depusă de Ana-Maria Cornilă şi restul echipei este una de calitate şi care răspunde unor nevoi reale ale românilor din Spania de a fi conectaţi la informaţii privind atât ţara din care provin, cât şi ţara în care se află”.

Și Cristina Florea, consilier în cadrul departamentului Probleme de muncă și sociale din Ambasada României în Spania, ne-a felicitat: 

„Îmi face plăcere, în calitate de colaborator, dar și de cititor, ca, la moment aniversar, să transmit echipei Noi în Spania mulțumiri pentru colaborare și felicitări pentru profesionalism, abordarea obiectivă, elegantă și echilibrată, informațiile utile prezentate în fiecare număr al ziarului!

De-a lungul anilor de colaborare am avut ocazia să constat apropierea de comunitatea românească aflată în Spania și grija pentru cititor a echipei, care, în fiecare număr, oferă răspunsuri la problemele de actualitate și informații utile, într-un limbaj accesibil cititorului, și publică inclusiv cereri și oferte de locuri de muncă.

De asemenea, întrebările care mi-au fost adresate din partea publicației sau solicitările de articole pe diverse teme m-au ajutat să aflu probleme care preocupau cetățenii, să le răspund și să transmit mai eficient și alte informații pe care le consideram importante.

Răsfoiesc de fiecare dată cu interes și curiozitate paginile ziarului și pentru știrile de actualitate din țară sau la nivel internațional, dar și pentru partea «mondenă» sau de sfaturi practice, ori rubrica de umor, care-mi aduce zâmbetul pe buze.

Felicit echipa și pentru aniversarea publicării numărului 600, cu aceeași bucurie cu care am făcut-o la aniversarea publicării celui de al 500-lea număr. Vă doresc la mulți ani și la cât mai multe sute de numere!”.

Preotul Dr. Teofil Moldovan ne-a emoționat și dumnealui cu mesajul pe care ni l-a trimis: 

„Publicația Noi în Spania a împlinit impresionantul număr 600. Difuzează și transmite românilor din Spania, într-o frumoasă limbă românească, un florilegiu de știri, unele de mare interes general, social, cultural, juridic și spiritual, până și sportive, din viața, activitățile și greutățile românilor...

Nu lipsesc știri despre diversele instituții românești din Spania și din România.

Calitatea intelectuală și profesională a redactorului-șef, doamna Ana-Maria Cornilă, cu eficacitatea dovedită,  și a colaboratorilor săi, au dat, nu fără diverse dificultăți,  publicației Noi în Spania  un meritat prestigiu.

Este o „fereastră românească” deschisă, spre noi, toți românii, de pretutindeni.

Citind-o, de la apariția sa până în actualitate, apreciez în gradul meritoriu publicația sărbătorită: Noi în Spania.  În sinteză,  metaforic exprimându-mă eu, citind Noi în Spania parcă sărbătorim de fiecare dată, toți împreună, „Marea Unire a tuturor Românilor din diaspora”, cu toate circumstanțele vieții noastre. Sentimentele și valorile românești le trăim mai intens în diaspora.

Îmi permit și recomand fraților români: „Tolle et lege” = „Ia și citește” cu simț românesc publicația Noi în Spania!

Ce coincidență plăcută, emotivă, sentimentală chiar, sărbătoarea publicației Noi în Spania cu patrioticul simțământ românesc al sărbătoririi Centenarului Marii Uniri a tuturor Provinciilor Românești, 1 Decembrie 1918, Alba Iulia!”

Și Gabriela Stan, președinta Federației Asociațiilor de Români din Andaluzia (FARA), ne-a transmis „felicitări și cele mai bune urări!”: „Cu ocazia sărbătorii a 600 de ediții ale ziarului Noi în Spania  vă transmitem felicitări și cele mai bune urări pentru a vă dezvolta în continuare misiunea transcendentală într-un cadru de libertate și pluralism care îmbogățește viața noastră culturală și socială”. 

Gheorghe Stan, președintele asociației Traian, ne-a spus că suntem „unul din puținele ziare cu editare în limba română ce ne ajută zi de zi prin informațiile și reportajele publicate”. 

Și profesoara de Limbă, cultură și civilizație românească Mihaela Elena Bogdan ne-a emoționat cu mesajul său: 

„La 100 de ani de Unire – 600 de ediții Noi în Spania, mii de pagini și de articole, sute de mii de cuvinte. Şi o mână de oameni care ne plimbă prin lumea vie a informației, care ne aduc acasă ştirile. Oameni talentați şi devotați meseriei, care ştiu să ne țină aproape, care ştiu să facă din noi, românii – Noi în Spania. Oameni care fac mai mult decât un ziar divers şi pentru diversitate, oameni care fac din informația veridică un scop în sine. Care se circumscriu eforturilor pentru comunicare şi care pledează pentru un jurnalism echilibrat, independent, obiectiv.

Împreună cu ei existăm. Împreună cu ei simțim şi gândim româneşte. Împreună citim… Despre noi, românii de aici, despre ceea ce facem, ceea ce suntem. Despre ieri, azi şi mâine. Despre gândurile şi sentimentele noastre, despre dor şi despre țară. Despre obiceiuri şi tradiții, despre Unire, despre istorie, despre politică şi economie… Versuri, metafore, prinse într-o horă a cuvintelor româneşti, interviuri, comentarii, fotografii şi amintiri. Toate alături pentru noi, pentru bucuria de a gândi şi simți româneşte. Pentru dorul nostru de casă. Pentru a ne depăşi limitele, pentru a depăşi frontierele spațio-temporale, pe cele sociale şi culturale. Pentru a rămâne uniți, mai uniți ca niciodată, sărbătorind Centenarul Unirii şi cele 600 de ediții ale ziarului Noi în Spania.        

La mulţi ani şi la cât mai multe ediţii! Să fiți – să fim împreună, Noi în Spania!”

Ica Tomi, președinta asociației hispano-române Salva, ne-a transmis că „suntem alături de dumneavoastră în acest moment aniversar şi urăm mult succes publicației Noi în Spania în activitatea sa editorială. Vă dorim ca şi anii ce urmează să răsplătească pasiunea şi dăruirea colectivului redacţional, pentru ca eforturile publicaţiei să contribuie la dezvoltarea și uniunea comunității româneşti.

De 600 de ori ne-ați informat, ne-ați bucurat și ne-ați alinat dorul prin publicațiile dumneavoastră! La mulți ani și la mii de ediții!”

 

                                                                                                  

 

 

 

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: