Noi in Spania
 
alexandriongroup

Fiscul unește date împreună cu Ministerul Muncii pentru a începe să înapoieze IRPF din prestația pentru maternitate

zoom Fiscul unește date împreună cu Ministerul Muncii pentru a începe să înapoieze IRPF din prestația pentru maternitate

29 noiembrie 2018

Agencia Tributaria a primit deja de la Seguridad Social datele cu privire la concediile de maternitate și le unește, pentru a începe „foarte curând” că înapoieze IRPF-ul încasat din prestațiile menționate, după de Curtea Supremă de Justiție a stabilit că acestea sunt scutite de plata impozitului pe venitul persoanelor fizice. 

În declarații de presă oferite după a XVII-a ediție a Zilelor Fiscului, organizate de Asociația Spaniolă a Consilierilor și Administratorilor Fiscali, directorul Fiscului, Jesús Gascón, a declarat că Seguridad Social a trimit deja către Hacienda datele despre concediile de maternitate, „care se unesc, iar acțiunea merge destul de bine”.

Gascón a asigurat că se dorește să se înceapă „imediat” să se înapoieze IRPF și că Agencia Tributaria este „foarte aproape” de pornirea mecanismului pentru solicitarea înapoierii acestui impozit prin intermediul paginii sale web.

Gascón a explicat în diferite ocazii că se caută procedura cea mai rapidă pentru a se începe să se înapoieze IRPF din prestațiile pentru maternitate, astfel încât informațiile de la Ministerul Muncii și cele ale Fiscului să fie unite, iar contribuabilii să nu trebuiască să prezinte documente.   

A adăugat și că în declarațiile cu privire la veniturile din 2018, ce se vor face anul viitor, se va putea „corecta” aspectul cu privire la scutirea de plata IRPF-ului a prestațiilor de maternitate. 

Curtea Supremă de Justiție a stabilit la începutul lunii octombrie că prestațiile publice pentru maternitate de la Seguridad Social, primite de părinți pe durata concediului de maternitate/paternitate, sunt scutite de plata impozitului pe venitul persoanelor fizice, neacceptând norma de până atunci a Fiscului.   

 

 

     

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: