Noi in Spania
 
alexandriongroup

Seguridad Social va da până la 2 ani de cotizare celor afectați de criză

zoom Seguridad Social va da până la 2 ani de cotizare celor afectați de criză

10 ianuarie 2019

Trezoreria sistemului de Securitate Socială va permite recuperarea a până la doi ani de cotizare pentru anumite colective afectate de criza economică și care nu au mai cotizat cel puțin trei ani. Decretul regal lege pentru revalorizarea pensiilor publice și alte măsuri urgente în materie de Securitate Socială și în câmpul muncii, publicat pe 29 decembrie 2018 în Buletinul Oficial al Statului, stabilește un „Acord special pentru cei afectați de criză”. În dispoziția adițională 29 din normativă se prevede realizarea unui regulament care să permită ca persoanele cu vârste între 35 și 43 de ani care nu au cotizat o perioadă de minimum trei ani în perioada 2 octombrie 2008-1 iulie 2018 să realizeze un acord special cu Trezoreria Generală a Securității Sociale pentru recuperarea a unui maximum  de doi ani în perioada menționată.   

Aceste cotizații vor fi luate în calcul doar pentru situațiile de incapacitate permanentă, pensionare, deces și supraviețuire (muerte y supervivencia), urmând să se stabilească regulamentul de calculare.

Contracte de mai puțin de cinci zile   

Pe de altă parte, decretul regal menționat oferă detalii și despre creșterea de la 36% la 40% a penalizării asupra cotizației firmelor pentru contractele de cinci zile sau mai puțin. De asemenea, prevede că la calcularea perioadelor de cotizare din contractele de scurtă durată fiecare zi de muncă va fi considerată 1,4 zile de cotizare, fără ca în nici un caz să se poată calcula lunar un număr de zile mai mare decât cel care corespunde lunii respective. Totuși, semnalează că această prevedere nu se va aplica în cazurile contractelor cu normă parțială, de relevo a tiempo parcial și la contrato fijo-discontinuo.  

Legea face referire și la derogarea suplimentului salarial de 430 de euro pe lună pentru tinerii înscriși în sistema de garantía juvenil cu contract pentru formare și învățare și specifică faptul că persoanele care l-au solicitat înainte de intrarea în vigoare a acestei legi și au dreptul la suplimentul menționat să îl primească în continuare până la finalizarea contractului relaționat cu acordarea adaosului.       

 

 

 

 

  

  

 

 

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: