Noi in Spania
 
alexandriongroup

Bruxelles-ul a eliminat frontierele virtuale pentru comerțul on-line în UE

zoom Bruxelles-ul a eliminat frontierele virtuale pentru comerțul on-line în UE

10 ianuarie 2019

Comisia Europeană a pus în mișcare un mecanism pentru eliminarea frontierelor virtuale pe care utilizatorii le aveau când făceau cumpărături on-line în alte țări din Uniunea Europeană.     

Noul regulament propus de Comisia Europeana, care elimină geoblocarea nejustificată în mediul on-line în întreaga Uniune, a intrat în vigoare pe 3 decembrie 2018.

Europenii nu trebuie să se mai teamă că un site web le va bloca accesul sau îi va redirecționa doar pentru că ei sau cardurile lor de credit provin dintr-o altă țară. Oriunde s-ar afla în UE, au acces la bunuri și servicii on-line.

Cu ocazia intrării în vigoare a regulamentului menționat, vicepreședintele pentru piața unică digitală, Andrus Ansip, a declarat: „În 2015, 63% dintre site-uri nu permiteau efectuarea de achiziții dintr-o altă țară a UE. Prin urmare, aproape două treimi dintre consumatorii care doreau să facă cumpărături on-line într-o altă țară nu puteau să facă acest lucru. Punem capăt acestei practici. Ne dorim o Europă fără bariere, fapt ce presupune, printre altele, eliminarea barierelor din calea comerțului on-line”.

Comisarul pentru piața internă, industrie, antreprenoriat și IMM-uri, Elzbieta Bienkowska, a afirmat că, după eliminarea tarifelor de roaming și introducerea noilor norme privind protecția datelor și a posibilității ca cetățenii să aibă acces la conținutul lor on-line atunci când se află într-un alt stat membru, eliminarea geoblocării nejustificate aduce mai aproape o piață unică digitală reală pentru toți europenii, cu avantaje atât pentru cetățeni, cât și pentru întreprinderi.

Statele membre trebuie acum să supravegheze respectarea de către firme a legislației comunitare. 

 

 

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: