Noi in Spania
 
alexandriongroup

România este o țară interesantă, avem mulți clienți interesați să o viziteze

zoom România este o țară interesantă, avem mulți clienți interesați să o viziteze

7 februarie 2019

Turismul cultural, de sănătate și balneo, cel de sejur și city break au fost punctele de atracție cu care țara noastră s-a prezentat la ediția 39 a Târgului Internațional de Turism (FITUR) de la Madrid, ce a avut loc în perioada 23-27 ianuarie.

Standul României, unde au fost prezenți Ministerul Turismului, agenții de turism, hoteluri, două companii de aviație, tour operatori, a avut o poziție privilegiată: chiar la intrarea în pavilionul 4.  

Mesajul principal de promovare a fost România – o destinaţie turistică pentru 365 de zile pe an.

Unii participanți vin de ani de zile, de exemplu, Fantastic Tours, care vine la FITUR din 1994, Consiliul Județean Cluj, alții au fost anul acesta pentru prima dată la acest important eveniment business to business la nivel mondial.       

O delegație a Primăriei Municipiului și a Consiliului Județean Suceava, condusă de Lucian Harșovschi, viceprimar al municipiului Suceava, a prezentat la FITUR frumusețile Bucovinei. „Avem Cetatea de Scaun, mănăstiri, muzee, multe obiceiuri care s-au pierdut în alte zone din Europa. La noi se mențin vii. Am venit cu persoane în port tradițional, avem materiale de prezentare și promovare a Sucevei, a Bucovinei, a României. Sunt foarte multe persoane interesate”, ne-a declarat Lucian Harșovschi.

„Pe 28 noiembrie 2018, de Ziua Bucovinei, la 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu țara, am resfințit statuia lui Ștefan cel Mare, pentru că s-a reabilitat monumentul ecvestru de lângă Cetatea de Scaun, reabilitată și ea, prin fonduri europene la sfârșitul anului 2012”, ne-a spus viceprimarul municipiului Suceava, invitându-ne în Bucovina.

„Spania a fost pe primul loc în rândul țărilor emițătoare de turiști în anul 2017, conform datelor furnizate de Direcția Județeană de Statistică Suceava, cu peste 7.750 de turiști care ne-au vizitat județul. Avem mulți turiști, dar vrem să creștem și mai mult Bucovina în ochii celor din străinătate”, ne-a declarat.  

„Cred că numărul de turiști va crește exponențial în perioada următoare, după ce cei care ne vor vizita le vor povesti prietenilor ce au văzut”, a adăugat Lucian Harșovschi. 

Faptul că Bucovina este una dintre atracțiile turistice de top din țara noastră ne-a fost confirmat și de Nicolae Emil Mareș, reprezentant al agenției de turism de incoming Nicolas Tour. „Organizăm tururi în toată România, spaniolii preferă mai ales un tur în care vizitează mănăstirile din Bucovina, Transilvania, castelul Bran, Brașov. La final, rămân încântați, toți”, ne-a spus.

Maria Bravo, originară din Ecuador, de 24 de ani în Spania, are o prietenă din România care a invitat-o de mai multe ori în țara noastră. „Mereu îmi spune: «Hai să vizităm România, că e foarte frumoasă!» Acum, profitând de târgul de turism, iau mai multe informații despre diferite obiective”.  

Pedro Béjar, director general al tour operatorului Nervión Travel, vinde destinații din Europa și, „logic, și România”. „Este o țară interesantă, avem mulți clienți interesați să o viziteze, în grup sau singuri. Le propun clienților mănăstirile din Bucovina, Transilvania… Am venit ca să cunosc noi operatori care să îmi prezinte și alte circuite, hoteluri…”  

Jorge Álvarez, în vârstă de 24 de ani, va merge la București de pe 14 pe 17 februarie. „Dar aș vrea să vizitez și măcar o localitate din apropiere”, ne-a spus. „Fusesem în alte țări din estul Europei, este o zonă care îmi place, iar România mi-a atras atenția. Mă încântă să călătoresc, să descopăr. De ceva vreme mă gândeam să văd și  România… Iarna sigur e foarte frumoasă, după cum mi-a spus și un coleg de facultate român”.        

„Numărul de turiști a crescut de-a lungul anilor, chiar ar fi nevoie de o capacitate  hotelieră mai mare”, ne-a zis și Mirela Moldovan, directorul firmei Fantastic Tours. „Spaniolilor le place mult să se miște. Vor circuite, să vadă Bucureștiul, Munții Carpați, Brașovul, Sibiul, mănăstirile din nordul Moldovei, Delta Dunării. Ce îi mai atrage? Să mănânce bine, iar la capitolul acesta luăm notă mare, chiar dacă nu avem atâta varietate câtă există în Spania. Dar facem față cu succes, din moment ce numărul lor crește an de an”.         

Alexandra Nița Năsui, recepționeră la hostelul Los Angeles, din Madrid, Cuatro Caminos, a venit ca să observe ce oferă și alte hoteluri, „ce strategii de vânzări, ce oferte au, ca să vedem cum putem să îmbunătățim serviciul nostru de vânzări”. „Șeful mi-a sugerat să vin la FITUR, atât ca să învățăm de la alții, cât și să promovăm ce avem noi, hostelul Los Angeles”.

Originară din Maramureș, ne-a mărturisit că mereu îi vorbește de România. „Șeful meu este foarte încântat, chiar ar vrea să ne viziteze țara”, ne-a spus.

***

Peste 12,8 milioane de sosiri au fost înregistrate în structurile de primire turistică în anul 2018, în creştere cu 6,3% faţă de anul 2017, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: