Noi in Spania
 
alexandriongroup

Sesiune de informare privind finanțările nerambursabile oferite de MRP

zoom Sesiune de informare privind finanțările nerambursabile oferite de MRP

7 februarie 2019

Campania de informare privind accesarea de fonduri nerambursabile de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) a ajuns în Spania.

În acest sens, secretarul general Alina Hagima a venit în Sevilla și Madrid, unde, pe 3 și 4 februarie, a desfășurat sesiuni de informare privind accesarea de finanțări nerambursabile oferite de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

În contextul acestor întrevederi organizate cu sprijinul Ambasadei României la Madrid și al Consulatului General al României la Sevilla, oficialul MRP a prezentat membrilor comunității românești, reprezentanților mediului asociativ, ai clerului și ai mass-media de limba română, etapele pe care trebuie să le urmeze în vederea depunerii documentației necesare creării unui dosar eligibil.

Totodată, participanților le-au fost prezentate principalele linii de activitate ale ministerului precum și proiectele inițiate în anul 2018 și care continuă în 2019.

Secretarul general Alina Hagima i-a informat pe cei prezenți că anul acesta cererile de finanțare transmise către MRP vor fi evaluate în cadrul a două sesiuni de finanțare, ce vor fi organizate în lunile februarie-martie, respectiv iulie-august. Datele exacte de derulare a celor două sesiuni de finanțare vor fi publicate pe site-ul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni înaintea desfășurării acestora. 

În prima sesiune de finanțare din anul 2019 se pot depune proiecte relaționate cu Președinția României la Consiliul Uniunii Europene: promovarea la nivel european a imaginii României și a expertizei românești la nivel de competențe specifice, creșterea vizibilității Președinției României, sprijinirea și promovarea valorilor comune europene la nivelul organizațiilor reprezentative ale românilor din afara granițelor țării în scopul respectării drepturilor românilor de pretutindeni și diseminării informațiilor privind oportunitățile disponibile în țările membre pentru toți cetățenii europeni.

O altă noutate este că anul acesta solicitanții de finanțare vor trebui să aibă o contribuţie financiară proprie de 5% din valoarea proiectului, nu de 10%, cum a fost până acum.

Secretarul general Alina Hagima a prezentat câteva dintre proiectele pe care Ministerul pentru Românii de Pretutindeni dorește să le desfășoare în 2019: organizarea unui forum al oamenilor de afaceri români de pretutindeni, a unei întâlniri a medicilor noștri din străinătate, a unui stagiu al jurnaliștilor români din diferite țări. Se are în vedere și să se realizeze în Spania și Italia târguri de locuri de muncă disponibile în România, să se achiziționeze costume populare, urmând să fie suficientă „o solicitare din partea asociațiilor” pentru a le primi. De asemenea, va continua campania Informare acasă! Siguranță în lume!.

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: