Noi in Spania
 
alexandriongroup

Primăria va aplica amenzi în Madrid Central de pe 15 martie

zoom Primăria va aplica amenzi în Madrid Central de pe 15 martie

7 martie 2019

E clar. Pe 28 februarie Primăria Madrid a informat că de pe 15 martie va începe să aplice amenzi automobilelor care intră în Madrid Central fără să fie autorizate în acest sens, a anunțat purtătorul de cuvânt municipal, Rita Maestre, după ședința de Guvern.    

Data aleasă permite, după cum a explicat Maestre, „să se conecteze două termene, cel de sfârșit pentru primirea de notificări fără sancțiune și începerea aplicării sancțiunilor economice”. Amenzile pentru cei care încalcă normele cu privire la circulația în zona Madrid Central vor fi de 90 de euro, aplicându-i-se o reducere de 50% dacă amenda se plătește în termen de 20 de zile naturale, perioadă ce curge din ziua următoare celei în care s-a primit notificarea.  

Până acum Primăria Madrid a trimit notificări pentru circa 14.000 de persoane care au intrat în zonă fără autorizație. Aceste avize nu implică sancțiuni economice, dar situația se va schimba din a doua jumătate a lunii martie.   

70 de camere amplasate la intrările în Madrid Central și alte 55 situate la ieșiri vor supraveghea ca șoferii să respecte normativa.   

Pe 30 noiembrie anul trecut a intrat în vigoare zona Madrid Central, o suprafață de 472 de hectare pe care pot circula doar care locuiesc acolo, invitații lor (un maximum de 20 pe lună), mașinile cu eticheta Cero Emisiones și Eco și automobilele B și C care merg la o parcare publică, pe lângă mașinile furnizorilor și prestatorilor de servicii, între alte excepții.   

Purtătorul de cuvânt municipal a făcut un scurt bilanț al celor trei luni care au trecut de la implementarea celei mai semnificative măsuri a Guvernului condus de Manuela Carmena. Astfel, a remarcat faptul că de la punerea în funcțiune a zonei restrânse traficului „cererea de călătorii în transportul public a crescut cu peste 3% în zilele lucrătoare și cu 6% în cele de sărbătoare”.

Maestre a amintit că „măsurile care s-au implementat în cadrul Planului A de calitate a aerului, dintre care prima este Madrid Central, au un obiectiv clar de reducere a poluării” și a semnalat că stația din Plaza del Carmen (unica în cadrul ariei cu trafic restrâns) are cea mai bună evoluție din totalul stațiilor de măsurare din tot orașul din noiembrie anul trecut, când a intrat în vigoare Madrid Central”. 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: