Noi in Spania
 

Celebrarea Zilei Mamei în Parohia Ortodoxă Valdemoro

zoom Celebrarea Zilei Mamei în Parohia Ortodoxă Valdemoro

21 martie 2019

După ce în ultima duminică din luna februarie au vestit sosirea primăverii, oferind mărțișoare confecționate chiar de ei în cadrul unui atelier tematic, duminică, 10 martie, copiii și tinerii din cadrul Școlii Parohiale „Sfinții Mărturisitori” ce funcționează în Parohia Ortodoxă Română din Valdemoro le-au adus o bucurie mamelor, dedicându-le de această dată un spectacol cu ocazia Zilei de 8 Martie, ce a avut loc în biserică, după Sfânta Liturghie, ne-a informat Biroul de Presă al Parohiei Valdemoro, într-un comunicat.    

Momentul literar-artistic s-a desfășurat pe solee, în fața iconostasului. Au fost recitate poezii specifice, ce au avut ca mesaj esenţial evocarea prin vers a calităților mamei. De asemenea, câteva melodii consacrate, pe un fundal muzical.

Un moment special al spectacolului l-a constituit recitalul a două tinere soliste, Claudia Șimon și Iulia Purja, interpretat cu multă simțire și emoție, ceea ce, la final, le-a adus  aplauze repetate din partea întregii asistențe.

Cei implicaţi în acest montaj au fost miruiți, fiind răsplătiți cu prăjituri și dulciuri în Sala festivă, în timp ce toate doamnele și domnișoarele prezente au primit în dar din partea parohiei câte o floare, în semn de prețuire și recunoștință.

Următoarea manifestare va fi organizată în 25 aprilie, în Săptămâna Mare, când la Valdemoro se celebrează Sărbătoarea Sf. Marcu, o zi în care  sunt evidențiate tradițiile populare locale. Comunitatea parohială ortodoxă din Valdemoro dimpreună cu Asociația Socio-Culturală Armonia sunt invitate an de an de către autoritățile locale pentru a realiza un moment inedit: un atelier de vopsit ouă roșii de Paște, foarte așteptat și gustat de publicul spaniol.

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: