Noi in Spania
 

Pe 31 martie, ora de vară

zoom Pe 31 martie, ora de vară

21 martie 2019

În noaptea de 30 martie spre 31 vom trece la ora de vară. Astfel, ora 2.00 va deveni ora 3.00. Ziua de 31 martie va fi cea mai scurtă din acest an, având doar 23 de ore.

Comisia pentru Transport şi Turism (TRAN) din Parlamentul European (PE) a votat, pe 4 martie, favorabil propunerea ca începând din anul 2021 să se renunţe la schimbarea orei de vară şi de iarnă în Uniunea Europeană, se menţionează într-un comunicat de presă al Parlamentului European.

TRAN propune ca schimbarea orei în ultima duminică din martie 2021 să fie ultima pentru ţările din Uniunea Europeană care decid să-şi păstreze permanent ora de vară.

Statele membre care preferă să rămână la ora standard, cunoscută şi drept „ora de iarnă”, vor face această ultimă schimbare în ultima duminică a lunii octombrie 2021.

Ţările membre trebuie să notifice Comisia Europeană până în martie 2020 asupra deciziei lor.

În documentul aprobat de Comisia pentru Transport şi Turism din Parlamentul European se solicită statelor membre să-şi coordoneze deciziile astfel încât aplicarea orei de vară în unele ţări concomitent cu ora de iarnă în altele să nu perturbe funcţionarea pieţei unice europene, în special în sectorul transporturilor. În cazul în care Comisia Europeană constată că ar putea surveni astfel de perturbări, atunci ea ar putea amâna cu încă un an implementarea posibilităţii de permanentizare a orei de vară sau de iarnă, pentru a se putea soluţiona în acest timp problemele apărute.

Raportul adoptat la începutul acestei luni de Comisia pentru Transport şi Turism din Parlamentul European mai trebuie aprobat de plenul PE şi de statele membre în cadrul Consiliului UE.

 

  

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: