Noi in Spania
 
alexandriongroup

„Unic din prima secundă!”. Acțiune „pentru viață” în Parohia Valdemoro

zoom „Unic din prima secundă!”. Acțiune „pentru viață” în Parohia Valdemoro

4 aprilie 2019

În Duminica a doua din Postul Mare (a Sf. Ierarh Grigore Palama), în ajunul praznicului Bunei Vestiri, Parohia Sf. Mărturisitori din Valdemoro, protopopiatul Madrid Sud, a organizat o acțiune Pro-Vita. Inclusă în calendarul activităților desfășurate în cadrul Lunii pentru viață 2019, manifestarea a avut ca mesaj central tema aleasă pentru anul 2019: „Unic din prima secundă!”

Cuvântul de învățătură rostit la finalul Sfintei Liturghii s-a axat pe necesitatea acută a implementării unei rețele de suport pentru persoanele aflate în criză de sarcină, dintre posibilii actori enumerându-se familia extinsă, biserica, școala, societatea civilă, mediul asociativ, membrii comunității, administrațiile publice prin serviciile sociale instituite etc. Doar oferind soluții alternative prompte în fața unor asemenea situații limită se poate spera în viitor la scăderea atitudinii pro-avort, a informat Biroul de presă al Parohiei Sf. Mărturisitori Valdemoro.  

La invitația preotului paroh, o vrednică creștină, doamna Nicoleta Segher, asistentă medicală de profesie, mamă a șase copii (5 fete și 1 băiat) a dat o mărturie de suflet despre bucuria de a naște prunci, jertfa personală și responsabilitățile multiple pe care le presupune creșterea și educarea unei familii numeroase. Emoția transmiterii mesajului a creat sensibilitate și admirație în rândul creștinilor prezenți, la final aceștia răsplătindu-i intervenția cu aplauze sincere. 

A fost proiectat apoi un scurt film rusesc intitulat, sugestiv, A fi, cu subtitrare în limba română, ce descria lupta unui medic ginecolog împotriva întreruperilor de sarcină în rândul cuplurilor tinere, prin oferirea de suport emoțional și ajutor financiar din fonduri personale. Finalul fericit a demonstrat tuturor că, în pofida multor piedici majore, strădaniile sale de-o viață n-au fost în zadar.

În paralel, în sala de activități a Școlii parohiale, coordonați de voluntarii implicați, copiii și tinerii prezenți au reprezentat grafic scene legate de tema aflată în discuție și au pregătit baloane multicolore, grupul integrându-se ulterior în cadrul procesiunii ce a urmat expunerii din biserică.

În sunet de toacă, cu steagul României în frunte, cu prapori și ripide, s-a cântat imnul Apărătoare Doamnă, rostindu-se și o ectenie în dreptul laturii dinspre miazănoapte a locașului de cult. În încheiere, tinerii și-au prezentat creațiile originale enoriașilor prezenți la slujbă.

Următoarea acțiune a Parohiei Sf. Mărturisitori Valdemoro se va derula în luna aprilie a.c., când, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Timotei, în colaborare cu Crucea Roșie spaniolă și cu Asociația Armonia, va avea loc o acțiune benevolă de donare de sânge pentru nevoile Spitalului Universitar Infanta Elena din Valdemoro.

 

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: