Noi in Spania
 

Acțiune de donare de sânge în Parohia „Sfinții Mărturisitori” din Valdemoro

zoom Acțiune de donare de sânge în Parohia „Sfinții Mărturisitori” din Valdemoro

25 aprilie 2019

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Timotei al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, în cadrul campaniei „Donează din inimă”, inițiată la nivel eparhial, în data de 21 aprilie  a avut loc în Parohia Ortodoxă Română „Sfinții Mărturisitori” din Valdemoro o acțiune voluntară de donare de sânge. A devenit deja o tradiție de câțiva ani ca la această mare sărbătoare creștină, enoriașii receptivi din parohie să participe la această activitate filantropică, ne-a comunicat Biroul de Presă al Parohiei Valdemoro.    

În baza unui Parteneriat de Colaborare încheiat în prealabil cu Cruz Roja Española (Madrid), două autobuze speciale însoțite de personal medical de specialitate au fost prezente la sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim lângă lăcașul de cult situat în Calle Marte nr. 76, între orele 09.00-13.45. Astfel, un număr de aproximativ 60 de creștini au donat sânge, înainte de a participa la Sfânta Liturghie, sau o parte dintre ei, la finalul acesteia. Înțelegând pe deplin semnificația acestui gest filantropic, realizat în pragul Săptămânii celei Mari, credincioșii parohiei au dat dovadă de multă receptivitate și implicare civică.

Acțiunea a fost coordonată de doamna Ileana Daniela Moldovan, președinta Asociației „Armonia” din Valdemoro, beneficiind de sprijinul mediatic al Primăriei Valdemoro și de suportul logistic al Poliției Municipale.

Potrivit doamnei Elena Fernández Gómez din cadrul Departamentului de Promovare, Comunicare și Imagine al Crucii Roșii Spaniole, activitatea a fost încununată de succes, pe lângă românii implicați participând și câțiva etnici spanioli care locuiesc în apropiere.

În spirit de frățietate comunitară, s-au alăturat acestui proiect și câțiva enoriași din parohia vecină, Pinto, la îndemnul P.C. Pr. Paroh Olimpiu Marian Pop, ne-a informat Biroul de Presă al Parohiei Valdemoro.  

La finalul Sfintei Liturghii, când acțiunea s-a încheiat, preotul paroh a mulțumit personalului medical al Crucii Roșii, oferindu-le în dar iconițe și ramuri de măslin sfințite în cadrul slujbei Praznicului Floriilor.  

Având în vedere fluxul mare de donatori, cu mult peste așteptări, Crucea Roșie a emis Parohiei Ortodoxe Sfinții Mărturisitori o Scrisoare de mulțumire, în care își manifestă deplina satisfacție pentru această relație rodnică de cooperare.

 

 

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: