Noi in Spania
 
alexandriongroup

Seguridad Social înapoiază 26,1 milioane de euro lucrătorilor pe cont propriu care au cotizat în plus anul trecut

zoom Seguridad Social înapoiază 26,1 milioane de euro lucrătorilor pe cont propriu care au cotizat în plus anul trecut

9 mai 2019

Seguridad Social a calculat că va înapoia 26,13 milioane de euro unui număr de 24.871 de lucrători pe cont propriu care în 2018 au cotizat în regim de pluriactivitate, fiind afiliați simultan ca lucrători pe cont propriu și în alt regim. După cum a informat Ministerul Muncii, Migrațiilor și Securității Sociale, această cifră este similară celei din 2017, când s-au lucrat 24.735 de dosare și s-au înapoiat 25,5 milioane de euro. Surse din Ministerul Muncii au explicat că această situație apare când lucrătorul cotizează în același timp por contingencias comunes, într-unul dintre regimurile sistemului (luându-se în calcul cotizarea angajatorului și cea a lucrătorului) și în Régimen Especial de Trabajadores Autónomos (RETA), cu un cuantum de 12.917,37 euro sau mai mare.   

După cum stabilește Legea Generală a Securității Sociale, Trezoreria Generală a Securității Sociale (TGSS) înapoiază din oficiu lucrătorilor pe cont propriu surplusul de cotizare virat în RETA când apare situația de pluriactivitate.

Rambursarea se face mai târziu în cazul în care este nevoie ca persoana interesată să prezinte mai multe date.

Suma ce se înapoiază este cea care depășește limita stabilită în fiecare an în Legea Bugetului General al Statului, după însumarea tuturor cotizațiilor virate în RETA de-a lungul anului și a celor realizate în orice alt regim de Securitate Socială, por contingencias comunes (enfermedad común y accidente no laboral). Cifra recunoscută de Trezorerie pentru înapoiere nu poate depăși 50% din cotizația virată în RETA.  

Pe 29 aprilie Seguridad Social a început să dea înapoi banii în discuție.     

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: