Noi in Spania
 
alexandriongroup

Oportunități de afaceri și investiții în România, prezentate în Burgos

zoom Oportunități de afaceri și investiții în România, prezentate în Burgos

23 mai 2019

La 13 mai  a avut loc la Burgos masa rotundă Oportunități de Afaceri si Investiții în România, organizată de Consulatul General al României la Bilbao și Ambasada României în Spania, în colaborare cu Cámara de Comercio e Industria de Burgos.

Evenimentul a fost inaugurat de Pedro Luis de la Fuente, sub-delegatul Guvernului spaniol în Burgos, care a apreciat inițiativa ca fiind extrem de utilă în procesul de internaționalizare a companiilor locale, dar și pentru dezvoltarea „unei Europe concentrate mai mult pe posibilitățile pe care le oferă, decât pe diferențele” dintre statele membre.

La rândul său, Președintele Camerei de Comerț Burgos, Antonio Miguel Méndez Pozo, a remarcat avansurile înregistrate de componenta economică a relației hispano-române odată cu intrarea României în UE, precum și potențialul de creștere a comerțului bilateral.

Marian Popescu, consulul general al României la Bilbao, a subliniat importanța parteneriatelor realizate între provinciile spaniole și județele românești, ca bază pentru dezvoltarea de cooperări între companiile din regiunile respective. Oficialul român a încurajat firmele spaniole prezente la eveniment să organizeze o misiune comercială în România, pentru a explora direct oportunitățile oferite de economia românească.

Iulia Schnecker, reprezentantul Biroului de Promovare Comercial-Economică din cadrul Ambasadei, a prezentat evoluția economiei românești, elementele de atractivitate pentru realizarea de investiții spaniole în România, fondurile europene alocate țării noastre în exercițiul 2014-2020, precum și principalele oportunități de afaceri și investiții din industrie, agricultură și IT&C.

Diplomații români au reamintit audienței faptul că România deține Președinția Consiliului UE în acest semestru și au trecut în revistă prioritățile Președinției române.

Masa rotundă s-a bucurat de participarea a 24 de companii din Burgos (sectorul auto, industria alimentară, logistică, consultanță, sectorul vinicol, IT&C), alături de președintele Confederației Asociațiilor de Afaceri din Burgos, Miguel Ángel Benavente de Castro. Acesta a fost primul eveniment de promovare economică a României organizat în provincia Burgos în ultimii 5 ani, dezbaterile fiind promovate și prezentate în principalul cotidian local, Diario de Burgos.  

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: