Noi in Spania
 
alexandriongroup

Tunelul Recoletos, închis șase luni

zoom Tunelul Recoletos, închis șase luni

23 mai 2019

Utilizatorii rețelei de Cercanías din Madrid se vor confrunta cu o nouă problemă în următoarele luni: de la 1 iunie și până în noiembrie tunelul Recoletos va fi închis ca urmare a efectuării unor lucrări. Trenurile nu vor circula între stațiile Chamartín și Atocha. Măsura va afecta peste 200.000 de persoane în fiecare zi, utilizatori a 470 de trenuri care traversează zilnic acest tunel.    

Pentru ușurarea călătoriilor, Administratorul de Infrastructuri Feroviare (Adif) a prevăzut organizarea unui serviciu special de către EMT, cu autobuze, care vor avea rute între Atocha și Nuevos Ministerios, cu oprire în Recoletos, și înapoi. 

Îmbunătățirile ce se vor efectua la tunelul Recoletos sunt incluse în Plan de Cercanías de Madrid și au ca principal obiectiv îmbunătățirea fiabilității trenurilor și, mai ales, reducerea numărului de incidente pe acest segment, a declarat directorul general pentru Conservare și Întreținere din Adif, Ángel Contreras. 

Conform datelor oficiale, în perioada 2014-2018 s-au înregistrat 225 de incidente în tunelul Recoletos, cu o medie de 28 de trenuri afectate și întârzieri medii de câte 316 minute per incident.

Tunelul Recoletos are peste șapte kilometri lungime și unește stațiile Atocha și Chamartin prin stațiile intermediare Recoletos și Nuevos Ministerios. Este segmentul de rețea feroviară din Spania ce suportă cel mai mare număr de deplasări, cu 470 de trenuri și peste 200.000 de călători zilnic.  

Tunelul funcționează din anul 1967. Oferă serviciu liniilor de Cercanías C-1, C-2, C-7, C-8 și C-10. De asemenea, pe aici trec și trenuri de distanță medie și mare.  

Și în alte puncte din rețeaua de Cercanías Madrid se vor efectua îmbunătățiri ale instalațiilor. De exemplu, în stația Chamartín se va da o nouă configurație capătului de linie Sud, pentru a se adapta lucrărilor ce se vor realiza în următorii ani, realizându-se în același timp lucrările pregătitoare pentru renovarea vestibulului inferior pe care îl are Cercanías.  

Și în stația Méndez Álvaro se vor realiza lucrări, atât pe peroane, cât și pe platformă, pentru consolidarea structurii stației.

În Atocha Cercanías este prevăzut ca vara aceasta să se renoveze o parte din scările mecanice corespunzătoare peronului pentru liniile 1 și 2. Se prevede ca lucrările să dureze doi ani și să se reînnoiască și toate lifturile din această stație.  

În Príncipe Pío se realizează un nou peron ce va deservi liniile 4 și 6, cu obiectivul de a se crește capacitatea liniilor pentru serviciile comerciale.

Lucrările vor afecta traficul feroviar. De aceea, asigură Adif, s-au concentrat pe durata verii.      

 

         

 

 

 

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: