Noi in Spania
 

Frumusețea, folclorul României, mai cunoscute datorită unui nou eveniment organizat de asociația Salva

zoom Frumusețea, folclorul României, mai cunoscute datorită unui nou eveniment organizat de asociația Salva

23 mai 2019

La Centrul Cultural Mariano Muñoz din Madrid s-a desfășurat pe 4 mai încă un eveniment cultural care a purtat marca „Salva”, un eveniment care și de această dată a avut o singură protagonistă, România, au informat organizatorii.

Dacă în prima parte Ica Tomi, președinta asociației Salva, și Lucia Dobre au prezentat istoria, atracțiile, inegalabila frumusețe și unele tradiții seculare ale României, în partea a doua a evenimentului a fost prezentată acuratețea folclorului autentic românesc. Pe fondul unor imagini video surprinse în țara noastră de către un turist spaniol, frumoasele și harnicele membre ale asociației au oferit asistenței compuse din cetățeni spanioli, africani, asiatici, sud-americani și, bineînțeles, români, ouă încondeiate și alte produse culinare românești pregătite de neobosita Mariana Mihăilă.

După evoluția de excepție a inimosului și talentatului grup de dansatori de la Asociația Plaiuri Românești, a interpreților Valentina Suciu Turdean și Macedon Botârlă ropotele de aplauze au făcut să vibreze sala.

„Credem că pentru o perioadă de timp i-au determinat pe cei prezenți să vorbească despre România ca despre «mi amor»”, au mărturisit organizatorii.

„Mulțumim, Valentina! Mulțumim, Ionel! Mulțumim, Macedon! Mulțumim celor care s-au implicat în reușita acestui eveniment cultural!”, au transmis organizatorii.    

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: