Noi in Spania
 
alexandriongroup

Ministrul interimar Ștefan Radu Oprea ne-a transmis un mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni

zoom Ministrul interimar Ștefan Radu Oprea ne-a transmis un mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni

6 iunie 2019

 

Cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni ministrul interimar Ștefan Radu Oprea ne-a transmis un mesaj:

„Ziua Românilor de Pretutindeni este despre ceea ce câștigăm ca țară, ca națiune, dar și despre ceea ce pierdem. Este despre dor, despre luptă, despre dorința ca cei dragi să aibă o viață cât mai bună, dar și despre succes și valoare. Este despre fiecare român care trăiește departe de țară, dar și despre familiile rămase acasă, în România.

Milioane de români joacă un rol important în societățile și economiile țărilor unde s-au stabilit, fie că lucrează în construcții sau agricultură, IT sau cercetare. Mulți dintre ei sunt antreprenori de succes care au creat punți în comunitatea românească din zonă și care au capacitatea de a sprijini România prin investiții și prin lobby. Sunt români de pretutindeni care vor ca succesul lor să îi inspire și să îi sprijine și pe cei de acasă, din România.

Oricât de departe sunt, românii reușesc deopotrivă să fie bine integrați în țările unde s-au stabilit, păstrând, totodată, România în suflet. Reușesc să își păstreze identitatea de limbă, spirituală și culturală și să țină aproape de ceilalți români. Ministerul pentru Românii de Pretutindeni va continua să sprijine comunitățile românești de pretutindeni prin proiectele proprii și prin finanțările acordate asociațiilor, organizațiilor, bisericilor românești de peste granițe.

Românii aduc plusvaloare în societățile unde trăiesc, dar sper că tot mai mulți vor decide să-și folosească abilitățile și cunoștințele în România. Ne aflăm într-o perioadă plină de provocări și de oportunități în care avem ocazia să construim împreună pentru ca rolul României să devină tot mai important.

Dragi români de pe toate meridianele lumii, fie ca această zi de sărbătoare să ne aducă mai aproape unii de alții. Și nu uitați că România vă așteaptă acasă!

La mulți ani, români de pretutindeni!

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: