Noi in Spania
 
alexandriongroup

Escala Bricului Mircea la Barcelona, prilej de acţiuni diplomatice

zoom Escala Bricului Mircea la Barcelona, prilej de acţiuni diplomatice

6 iunie 2019

Gabriela Dancău, ambasadorul României în Regatul Spaniei s-a aflat în ziua de 21 mai  la Barcelona, cu ocazia escalei pe care a făcut-o în localitate Bricul Mircea, nava-şcoală a Marinei Române.

Ambasada României în Spania și Consulatul General al României la Barcelona au derulat o serie de acţiuni diplomatice, care s-au bucurat de interes din partea autorităţilor, a publicului local şi a turiștilor aflaţi în Barcelona. Autorităţile române au permis accesul liber la bordul navei şi au celebrat alături de oficialităţile civile şi militare cei 80 de ani de la construcția bricului Mircea.

Vizita la Barcelona a ambasadorului României în Spania, Gabriela Dancău, a fost organizată cu sprijinul Consulatului General al României la Barcelona. Gabriela Dancău s-a întâlnit cu delegata Guvernului central, Teresa Cunillera i Mestres, şi cu José Luis Barón Touriño, contra-amiral la Comandamentul de Acţiune Maritimă Barcelona. Întâlnirile au prilejuit discutarea unui program de intensificare a relaţiilor între regiunea Catalonia şi parteneri români, atât la nivelul autorităţilor locale şi militare, cât şi în ceea ce priveşte schimburile culturale sau cooperarea economică.

Ambasadorul român a fost însoţit de comandantul navei, cmdr. Mircea Târhoacă, comandantul marșului de instrucție, cmdr. Gabriel Moise, şi alţi ofiţeri superiori, precum şi de consulul general al României la Barcelona, Manuel Pleșa.

Bricul Mircea a mai efectuat escale în două porturi spaniole înainte de a începe traversarea Atlanticului, Almería, respectiv Cádiz.

Nava-şcoală „Mircea” a sărbătorit în cursul lunii mai 80 de ani în serviciul Marinei Militare, la bordul ei formându-se zeci de generaţii de ofițeri români de marină. Este un velier cu trei catarge, construit în anii 1938-1939, la Şantierul Naval „Blohm und Woss” din Hamburg, Germania, care a înlocuit prima Navă Şcoală Bricul Mircea, distrusă în timpul Primului Război Mondial.

Fotocredit: Bogdan Dinu 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: