Noi in Spania
 

Madrilenii pot descărca pe mobil aplicația Tarjeta Social

zoom Madrilenii pot descărca pe mobil aplicația Tarjeta Social

20 iunie 2019

Cetățenii madrileni care au deschis un istoric social în Comunitatea Madrid pot să își descarce gratuit pe telefonul mobil aplicația Tarjeta Social. Astfel, Guvernul regional crește accesibilitatea pe care o are Tarjeta Social, care funcționează din septembrie 2017 prin intermediul portalului www.comunidadmadrid.org, mărește eficacitatea în gestionarea timpului și favorizează eliminarea hârtiei, fapt ce implică o importantă economie și protejarea mediului înconjurător.

Poate avea acces la aplicație orice persoană care primește în prezent orice tip de ajutor sau are recunoscută una dintre următoarele situații: familie numeroasă, adult în tutelă, beneficiar de Renta Mínima de Inserción sau un grad de dependență ori dizabilitate. 

Pentru a accesa informațiile, cetățeanul trebuie să aibă un certificat digital sau parolă permanentă, a informat Comunitatea Madrid.

Astfel, cetățeanul are card social în format digital și un document în format PDF unde se rezumă istoricul său social.

Crearea Cardului Social face parte din Strategia de Incluziune Socială 2016-2021 a Comunității Madrid, ce are un buget de 2,891 miliarde de euro și include 135 de măsuri, între care crearea Cartei de Drepturi Sociale și a istoricului social integrat.

Principalul obiectiv al acestei strategii este oferirea unui răspuns eficace în fața situațiilor de excluziune socială și avansarea spre o societate madrilenă mai inclusivă, prin politici și măsuri sociale integrale.

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: