Noi in Spania
 

Aniversarea a 10 ani de existență a Asociației hispano-române din provincia Cuenca

zoom Aniversarea a 10 ani de existență a Asociației hispano-române din provincia Cuenca

20 iunie 2019

Vineri, 14 iunie, cu ocazia aniversării a 10 ani de existență a Asociației hispano-române din provincia Cuenca Hisparucuenca, a fost inaugurată, la Auditoriul municipal din localitatea Tarancón, provincia Cuenca, expoziția fotografică În căutarea satului străbun, a artistului fotograf Dragoș Andrei Bărbulescu. Expoziția a fost organizată cu sprijinul Ambasadei României în Regatul Spaniei și va fi deschisă publicului până la data de 30 iunie.

Evenimentul s-a bucurat de prezența primarului reales al localității Tarancón, José Manuel López Carrizo, a consilierului pe probleme de participare cetățenească și festivități, Conchi Zarco, a consilierului de cultură din perioada de constituire a Asociației, José Antonio Magro Bonilla, a președintei Asociației hispano-române din provincia Cuenca Hisparucuenca, Violeta Vârtic. De asemenea, au fost prezenți reprezentanți ai asociațiilor și organizațiilor de caritate San Vicente de Paul și Caritas din localitate, numeroși membri și voluntari ai Asociației, cetățeni români și spanioli. Din partea Consulatului României la Ciudad Real a participat consulul Lucia Florentina Kemokai.

„Adresăm calde felicitări doamnei președinte Violeta Vârtic și tuturor membrilor și voluntarilor Asociației hispano-române din provincia Cuenca pentru întreaga activitate desfășurată pe parcursul unui deceniu, cu implicare și dedicare, pentru promovarea imaginii României și a valorilor culturale identitare românești în Spania, precum și pentru sprijinirea integrării și dezvoltării armonioase a comunității române în provincia Cuenca”, a transmis Consulatul României la Ciudad Real, pe pagina sa de Facebook.

Expoziția poate fi vizitată în cursul săptămânii între orele 19 și 21, iar sâmbăta, între orele 12 și 14, în sala de expoziție din Auditorio Tarancón (avenida Miguel de Cervantes, nr. 32).

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: