Noi in Spania
 

Ziua Universală a Iei

zoom Ziua Universală a Iei

4 iulie 2019

Ambasada României în Regatul Spaniei a organizat în colaborare cu comunitatea La blouse roumaine, reprezentată de Laura Diaconu și Anda Mănescu, și cu sprijinul artistelor românce stabilite în Spania Elena Ninerică și Roxana Irimia, un eveniment dedicat Zilei Universale a Iei.

În cuvântul de deschidere, ambasadorul Gabriela Dancău a explicat semnificaţia Zilei Iei şi a elogiat tradiţia iei româneşti, eforturile reprezentantelor comunităţii La Blouse Roumaine pentru promovarea acesteia, dar şi contribuţia Reginei Maria la aducerea în viaţa publică a acestui obiect tradiţional de vestimentaţie.

Spectacolul plin de culoare, găzduit pe terasa panoramică a Clubului Financiero Genova aflat în centrul Madridului, a cuprins prezentarea colecției personale de ii și veșminte tradiționale românești autentice aparținând Laurei Diaconu, precum și prezentarea colecției Ii Breaza de Anda Mănescu.

La evenimentul care a omagiat ia românească au asistat membri ai corpului diplomatic acreditat la Madrid, reprezentanți ai autorităților spaniole, reprezentanți ai mass-media, bloggeri și parteneri ai Ambasadei României în Regatul Spaniei.

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: