Noi in Spania
 

Cafeaua literară a prieteniei

zoom Cafeaua literară a prieteniei

1 august 2019

În localitatea toledană Quintanar de la Orden Asociația culturală spaniolă-română Oamenii (Gente) a sărbătorit prietenia care există în rândul acestei comunități destul de numeroase, circa 20% din locuitorii municipiului, dar și prietenia dintre români și spanioli.

Astfel, la data de 27 iulie s-a organizat primul eveniment literar dedicat „Zilei Internaționale a prieteniei 2019” în sediul asociației Oamenii, ne-a informat conducerea acesteia, într-un comunicat.

Acest eveniment, intitulat Cafeaua literară a prieteniei, a adunat iubitori de poezie și literatură care au dorit să participe la un recital poetic dedicat prieteniei fără frontiere și fără prejudecăți.

Președintele Asociației culturale spaniole-române Oamenii, Sorin Bălășcău, a vorbit despre importanța de a avea un prieten, concluzionând că dacă ai unul, deții o comoară inestimabilă.

Printre participanții la acest recital poetic au fost scriitori și artiști români, spanioli, ecuadorieni: scriitorul Miguel Ángel Sánchez; pictorița Flor Leticia Yépez; fotograful Antonio Zaragoza Jiménez; scriitoarea Pilar Esquinas și, nu în ultimul rând, scriitorul Sorin Bălășcău, organizatorul și prezentatorul acestui eveniment.

Pe lângă aceștia au participat membri ai asociației și copii pasionați de poezie care au recitat poezii de Pablo Neruda, Arjona Delia, scrieri personale.

„Această cafea literară reprezintă punctul de plecare pentru următoarele evenimente culturale care se vor realiza în acest an în această emblematică localitate, Quintanar de la Orden”, ne-a transmis conducerea asociației Oamenii. 

  

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: