Noi in Spania
 

Au început înscrierile la examenele pentru obținerea naționalității spaniole din 2020

zoom Au început înscrierile la examenele pentru obținerea naționalității spaniole din 2020

19 septembrie 2019

Pe 9 septembrie a început perioada de înscriere pentru susținerea în 2020 a examenelor pentru verificarea cunoștințelor socio-culturale și cu privire la Constituția Spaniei (conocimientos constitucionales y socioculturales de España – CCSE), organizate de Institutul Cervantes, pe care trebuie să le treacă cetățenii care doresc să obțină naționalitatea spaniolă prin rezidență sau ca urmare a ascendenței sefarde.

Peste 300.000 de candidați au susținut aceste examene de la prima sesiune, din octombrie 2015, până la cea mai recentă, din luna iulie a acestui an. Dintre aceștia, peste 97% au obținut calificativul „apt”.

Persoanele interesate să se prezinte la următoarele examene se pot înscrie la oricare dintre cele zece convocări din 2020, cât și la unul dintre cele două examene ce se vor organiza până la sfârșitul acestui an. Pentru examenul ce va avea loc pe 31 octombrie înscrierile se fac până pe 10, iar pentru cel de pe 28 noiembrie, până pe 7 noiembrie.

Institutul Cervantes are o aplicație oficială și gratuită ce permite cunoașterea întrebărilor din Manualul pentru pregătirea examenului CCSE (Manual para la preparación de la prueba CCSE). Cu ajutorul acesteia, candidatul poate să studieze și să își verifice cunoștințele, pregătindu-se astfel pentru examen.

Examenele CCSE, care întotdeauna au loc în ultima zi de joi din lună, se vor organiza anul viitor la următoarele date: 30 ianuarie, 27 de februarie, 26 martie, 30 aprilie, 28 mai, 25 iunie, 30 iulie, 24 septembrie, 29 octombrie și 26 noiembrie. În august și decembrie nu sunt convocări. Perioadele de înscriere sunt deschise până la cu trei săptămâni înainte de ziua respectivă de examen.   

Toate informațiile cu privire la examenele CCSE se pot consulta accesând https://examenes.cervantes.es/es/ccse/que-es.  

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: