Noi in Spania
 

Vizită de lucru a unei delegații a Ministerului Fondurilor Europene din România la Madrid

zoom Vizită de lucru a unei delegații a Ministerului Fondurilor Europene din România la Madrid

19 septembrie 2019

O delegație a Ministerului Fondurilor Europene din România (MFE), condusă de secretarul de stat Ana Bușoniu, a participat, pe 17 septembrie, la un eveniment organizat la Madrid de Fundația Secretariado Gitano, în parteneriat cu Crucea Roșie și Ministerul Muncii și Securității Sociale din Spania.

Scopul acțiunii a fost prezentarea rezultatelor unui proiect local finanțat din Fondul Social European. Denumit Impactul digitalizării în ocupare, acesta reprezintă un foarte bun exemplu de bună practică în domeniul social, mai ales din perspectiva integrării pe piața muncii a cetățenilor aparținând grupurilor vulnerabile.

Prin acest proiect, entitățile din Spania au sprijinit tineri de etnie romă să dobândească cunoștințe digitale care să îi ajute să își găsească un loc de muncă și să îi pregătească pentru un viitor preponderent digital, ținând cont de faptul că astăzi aproximativ 85% din locurile de muncă disponibile în Uniunea Europeană necesită calificare în domeniul digital.

În construcția unui astfel de proiect au participat principalii angajatori spanioli, care au definit în prealabil un profil al viitorului angajat, procesul de formare profesională pornind de la abilitățile fiecărui cursant.

La eveniment au fost premiați beneficiarii cursurilor propuse prin proiect – în special tineri de etnie romă care au obținut un loc de muncă de programator sau în meserii tradiționale adaptate la nevoile digitale, grație participării la aceste cursuri, timp de câteva luni.

Au mai fost prezenți la ceremonie reprezentanți ai autorităților centrale spaniole, Comisiei Europene și Ambasadei României la Madrid.

Pe 16 septembrie secretarul de stat Ana Bușoniu s-a întâlnit cu Mercedes Caballero Fernández, director general responsabil de fonduri europene din Ministerul spaniol al Finanțelor, alături de care a purtat o discuție referitoare la modul în care România și Spania vor putea să colaboreze pentru a atrage eficient banii europeni.

Unul dintre cele mai importante subiecte atinse în cadrul întâlnirii îl reprezintă implementarea proiectelor de infrastructură din sectorul transport, capitol la care Spania are rezultate remarcabile.

Vizita de lucru a MFE la Madrid este parte a proiectului Ce înseamnă Coeziunea în UE?, implementat de Direcția de Comunicare, prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020.

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: