Noi in Spania
 
alexandriongroup

Lansarea revistei de literatură Cuvânt românesc

zoom Lansarea revistei de literatură Cuvânt românesc

19 septembrie 2019

Între 6 și 8 septembrie, La Târgu Mureș, în cadrul Colocviilor revistelor mureșene de cultură și de științe umaniste, ediția a VI-a, a fost lansată revista de literatură Cuvânt românesc.

Revista a fost publicată la editura Ego liberum, aflată sub egida Uniunii Lucian Blaga a Scriitorilor și Artiștilor Români din Spania.

Publicația s-a născut în prezența directorilor și editorilor unor reviste renumite de literatură din țară, precum: Luceafărul, Neuma, Mișcarea literară, Antares, Poesis.

,,Pornind de la ceea ce afirma Liviu Rebreanu: «cuvântul este merindea sufletului», țin să precizez că revista de literatură Cuvânt românesc s-a născut din dorința de a oferi cititorilor fragmente de cultură, de frumos, de minte și de timp ale sufletului românesc ca pe cea mai aleasă hrană spirituală”, a afirmat directorul și redactorul-șef al revistei, poetul, prozatorul și publicistul Ovidiu Constantin Cornilă.

„Strânsa colaborare dintre oamenii de litere din România, Republica Moldova și Spania fac posibilă expunerea, valorificarea, îmbogățirea și răspândirea patrimoniului cultural-literar de care suntem mândri și pe care avem datoria de a-l lăsa, la rândul nostru, ca moștenire generațiilor care vor veni”, ne-a transmis Uniunea Lucian Blaga a Scriitorilor și Artiștilor Români din Spania, într-un comunicat. Astfel, revista Cuvânt românesc se adaptează necesității de a oferi un produs nou, o compilație de creații literare, produs care are ca scop propagarea valorilor literare românești oriunde este vorbită și scrisă limba română.

Revista de literatură Cuvânt românesc va fi prezentată și în cadrul Ambasadei României din Regatul Spaniei, în prezența unor reprezentanți de marcă ai culturii românești din această țară, dar și a oficialităților locale. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 5 octombrie, la ora 17.00, la sediul reprezentanței noastre diplomatice în Spania. 

Numărul inaugural al revistei conține o serie de articole despre marele poet, filosof, estetician și dramaturg Lucian Blaga, personalitatea care a dat numele Uniunii Lucian Blaga a Scriitorilor și Artiștilor Români din Spania, dar și proză, poezie, traducere, editorial, recenzie, exegeză blagiană și eseu filosofic.

,,Avem speranța ca această revistă să devină o referință în cultura românească atât din țara-mamă, cât și de pe teritoriul iberic și cât mai multe ediții să vadă lumina tiparului. Aceasta este datoria noastră de onoare, respectul și conștiința de a fi român oriunde în lume”, a declarat Ovidiu Constantin Cornilă.

 

 

 

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: