Noi in Spania
 
alexandriongroup

Noul Start-Up Nation: Noi criterii, care să stimuleze inovarea. Numărul beneficiarilor, în funcție de bugetul pe 2020

zoom Noul Start-Up Nation: Noi criterii, care să stimuleze inovarea. Numărul beneficiarilor, în funcție de bugetul pe 2020

7 noiembrie 2019

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a subliniat că actualul guvern va lansa o nouă ediție a programului Start-Up Nation și a dat câteva indicii despre cum va fi modificat și dimensionat.

Popescu a fost întrebat de StartupCafe.ro cum va fi modificat programul Start-Up Nation.

„Continuăm programul Start-Up Nation. După părerea noastră, Start-Up Nation 2018 a fost un program social. Faptul că au pus acolo doi-trei-patru-șapte angajați pentru care sunt punctați, iar după doi ani nimeni nu-i mai controlează dacă-i mai țin, nu mi se pare că este performanță antreprenorială.

Noi ne dorim ca Start-Up Nation să vină pe inovare, tehnologii noi și performanță antreprenorială și vom găsi niște criterii ca să stimulăm acest lucru. Dorim cât mai multe companii noi, performanță antreprenorială.

Ăsta este scopul, nu să ai pe o firmă veche cu niște salariați, să aplic pe Start-Up Nation, muți o parte dintre salariați pe cealaltă firmă și zici că totul merge în regulă. Nu ai făcut nimic atunci”, a spus ministrul desemnat.

Întrebat de StartupCafe.ro dacă tot 10.000 de firme vor fi finanțate și în noul program, Popescu a răspuns: „Nu știm. Să vedem proiectul de buget (pe anul 2020- n.r.)”.

Prin programul Start-Up Nation, statul acordă firmelor mici și mijlocii noi fonduri nerambursabile de câte 200.000 de lei pentru investiții.

Până în prezent s-au derulat două ediții ale programului, prima demarată în 2017 și a doua la finalul anului 2018 și începutul lui 2019.

În ediția a doua, 10.000 de firme s-au calificat pentru finanțare, dar statul trebuie să aloce credite bugetare pentru a efectua plățile către beneficiari sau către băncile partenere care au acordat credite-punte firmelor calificate.

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: