Noi in Spania
 

Suntem așteptați din nou la urne, la aceleași secții de votare

zoom Suntem așteptați din nou la urne, la aceleași secții de votare

21 noiembrie 2019

De vineri, 22 noiembrie, se dă startul celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerile prezidențiale din acest an. Și de această dată avem la dispoziție trei zile de vot: 22, 23 și 24 noiembrie (vineri, sâmbătă și duminică). Intervalul orar în care se poate vota este același ca la primul tur de scrutin:

- vineri: de la 12.00 la 21.00

- sâmbătă: de la 7.00 la 21.00

- duminică: de la 7.00 la 21.00

Pe teritoriul Spaniei au fost înființate 143 secții de votare, sediile identificate fiind

aceleași pentru ambele tururi de scrutin, cu două excepții:

- Secția 734 Madridejos va fi relocată la următoarea adresă: CEIP Santa Ana - Salón de Actos, Calle Ruiseñor, nr. 1, 45710 Madridejos.

- Secția 724 Cuenca - Centro Social del Pozo de las Nieves Calle Joaquín Rojas, 5, 16001 Cuenca, provincia Cuenca. Intrarea în secția de votare nr.724 se realizează prin Calle Segóbriga s/n, a informat Ambasada noastră în Spania, într-un comunicat. 

Ambasada României în Spania recomandă cetățenilor români să își exercite dreptul la vot în oricare din cele trei zile avute la dispoziție și pe durata celui de-al doilea tur de scrutin, astfel încât să evite posibile aglomerări în cursul zilei de duminică.

În stabilirea acestor secții, misiunea diplomatică și oficiile consulare au ținut cont de dimensiunea comunității române din orașele care găzduiesc secțiile de vot, dar și de proximitatea acestora față de comunitățile mai mici, astfel încât alegătorii care nu au secţii în propria localitate să aibă distanţe cât mai reduse de parcurs până la cea mai apropiată secție, a transmis reprezentanța noastră diplomatică în Spania, într-un comunicat.

Pentru localizarea secțiilor de votare avute la dispoziție puteți consulta numărul 620 al publicației noastre; paginile https://madrid.mae.ro și www.noiinspania.com; paginile de Facebook Ambasada României în Spania și Semanario Noiinspania).

În sprijinul cetățenilor români, Ambasada României în Regatul Spaniei a pus la dispoziția acestora o hartă interactivă cuprinzând toate secțiile de votare din Spania și adresele la care pot fi localizate (http://bit.ly/sectiispaniaprezidentiale şi publicată pe pagina www.madrid.mae.ro și pagina de Facebook a Ambasadei).

Din cele 41 secții de votare din circumscripţia Ambasadei, nouă sunt în Madrid (două secții la ambasadă, două secții la Secția Consulară, o secție la Institutul Cultural Român, două secții la Camera de Comerț Madrid și două secții la Centro Cultural El Pozo del tío Raimundo), două secții la Coslada, două secții la Alcalá de Henares, două secții la Torrejón de Ardoz, două secții la Arganda del Rey, câte o secție la San Fernando de Henares, Móstoles, Alcorcón, Leganés, Fuenlabrada, Getafe, Guadalajara, Parla, Azuqueca de Henares, San Sebastián de los Reyes, Aranjuez, Valdemoro, San Martin de la Vega, Brunete, Rivas Vaciamadrid, Collado Villalba, Velilla de San Antonio, Valladolid, Ávila şi câte două secții în Gran Canaria (Las Palmas de Gran Canaria și

Maspalomas) și Tenerife (Santa Cruz de Tenerife și Adeje).

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: