Noi in Spania
 

Consiliul pentru Egalitate din Primăria Coslada garantează sprijin psihologic minorilor victime ale violenței de gen

zoom Consiliul pentru Egalitate din Primăria Coslada garantează sprijin psihologic minorilor victime ale violenței de gen

21 noiembrie 2019

Consiliul pentru Egalitate și Diversitate din Primăria municipiului Coslada a făcut, pe 13 noiembrie, un nou pas în politicile sale de sprijinire a victimelor violenței machiste. Concret, a anunțat că se oferă mai mult sprijin psihologic la Punto Municipal de Violencia de Género, din subordinea sa. 

Pentru consiliera responsabilă în materie, Teresa González Ausín, acest efort „nu doar că este mai mult decât justificat”, dar este și „absolut necesar deoarece dă un răspuns creșterii cererii existente din partea victimelor minore și a copiilor femeilor sprijinite de echipa tehnică de la Punto Municipal contra la Violencia de Género”.

Nu se poate uita că micuții din casă sunt victime directe ale acestui tip de comportament reprobabil. De aceea este important să se lucreze cât mai rapid pentru a se minimiza consecințele expunerii continue la violență, ale cărei efecte le afectează starea de sănătate actuală, dar și dezvoltarea și viața adultă.  

În acest sens, trebuie reamintit că programul de activități pregătit în Coslada pentru Săptămâna 25 noiembrie de anul trecut s-a centrat chiar pe minori.

Până acum în Coslada sprijinul psihologic către copii în contextul violenței de gen a fost oferit de către Direcția Generală de Egalitate din Comunitatea Madrid, la fel ca în cazul altor municipii. Serviciul oferă specialiști care lucrează în diferite municipii un anumit număr de ore pe săptămână. Deoarece până acum Primăria Coslada nu a fost informată de continuarea acestui serviciu anul viitor, a luat singură inițiativa amintită, se informează într-un comunicat de presă.

„În aceste cazuri răspunsurile imediate le oferă administrația cea mai apropiată, adică Primăria”, a declarat consiliera pentru Egalitate și diversitate din Primăria Coslada.     

 

 

 

 

 

 

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: